9. september 2009

Danes smo vse miss...

No tole je izšlo včeraj. Ugodno Branje...

------------------------------------

Antena: Danes smo vse miss

Doncha: Pozdravljeni bralci, neverjetni lepotci in resnične lepotice!
Le kdo si ne želi biti slaven? Še posebej, če se slava nanaša na vašo lepoto? Seveda, vsako dekle si želi slave na račun svoje lepote. In kako do nje? Tako je, prav ste sklepali: govorim o izborih za miss X kazinoja, za miss Y revije, za miss države, mesta, vasi, zaselka, vina, itd. Izbori, ki jih pri nas kar mrgoli…

Verjetno jih imajo vse države toliko, razlika je le v tem, da je Slovenija velikokrat manjša, zato je številnost le-teh tako občutna. Pa jih recimo v Posavju vseeno vsaj 50 ne poznamo, ki se zgodijo enkrat letno nekje na Gorenjskem ali v Primorju. Dobra stran številnosti izborov za Miss je ta, da imamo dekleta ogromno možnosti, da prodremo na sceno, da se uveljavimo, pa ne samo na modni pisti (vsaj polovica zmagovalk nima potenciala v manekenstvu, če mene vprašate). Če smo le pametne, potem se hitro prelevimo v voditeljice na radiu, televiziji, si izmislimo novo oddajo, postanemo pevke (ne recite, da ne znate peti… računalniki zmorejo čarovnije) ali pa odpremo svojo znamko oblačil. En super primer »multipraktika« je vsekakor Rebeka Dremelj, ki je naredila več kot ogromno s svojega naslova Miss Slovenije. In vsaka ji čast za to, kar je postala iz prodajalke… pa še hišo so ji zgradili.
In kjer je nekaj dobrega, so tudi slabe strani. Slaba stran lepotnih izborov je vsekakor to, da so zaradi množičnosti manj gledani, manj spoštovani, pa tudi ljudje jih gledajo kot stojnice, kjer se prodaja ena in ista roba na vsaki. Včasih se mi zdi, da je tudi izbira preveč subjektivna, pa tudi, da poznanstva igrajo veliko vlogo. Kaj pa vem… nekaj že mora biti slabega na tem, da smo lani ostali brez izbora za Miss Slovenije, ki je bila nekoč ena najpomembnejših prireditev!!!

Kakorkoli, če postanem miss, ne bom denarja darovala revežem, bolnim otrokom, ne bom spremenila sveta, kot so to naredile missice do sedaj. Denar bom uporabila v svoje namene, pa recite, da sem egoistka! Tudi ostale so to naredile za hrbtom njihovih lepih besed.



100jko: Oh te missice! Prva stvar na katero pomislim, je tisti intervju, ki so ga pred kratkim nekje vrteli. Poslušali smo izjave različnih regionalnih missic Slovenije, ki so se borile za miss Nečesa. Izjave: »Zdravo! A mi poveste katero je glavno mesto ZDA?« Pametna kandidatka odgovori: »Ja preprosto, glavno mesto Amerike je Velika Britanija!« Seveda novinarka začudeno ponovi vprašanje, kateremu sledi odgovor: »Aja! London je pravi odgovor!« Da sploh ne govorimo o ostalih, ki so odgovorile: »Miami!« , »Las Vegas« in ostala »mesta« kot je na primer »Hollywood«. Hehe. Vsakič, ko slišim takšne izjave se zahvalim bogu, ker je naredil te ženske lepe, saj se vsi lahko strinjamo, da bi bile v nasprotnem primeru zelo boge. Ravno razmišljam možnosti, da še karkoli napišem o tej temi ne, da bi s tem žalil polovico lepih žensk na svetu, ki poleg lepote premorejo še pamet. :D

Doncha: Tako kot jaz, a ne?

100jko: Ja ob tebi sem pa blažen. Pravzaprav sem trenutno postal zelo žalosten, ker nisem hudičevo lep (beri: Brad Pitt lep). V primeru, da bi bil, bi si poiskal eno staro bogato babnico, jo oženil, in živel z žepnino, ki bi mi jo tetka dajala. A ne dela to ena velika kopica missic? No vsaj tistih v Ameriki? Pri nas uboga dekleta nimajo sreče, ker Slovenija ne premore toliko bogatašev. Medtem, ko že govorimo o bogataših in njihovih lepih (IQ dva manj kot radijator) dekletih. A se ne bi Darwin smejal? Ljudje se razvijamo počasi, postali naj bi vedno bolj pametni in sposobni vsega. Samo kaj, ko je velika večina missic po vsem svetu vzela drugo evolucijonarno pot, kjer hočejo postati roža. Lepa, diši, je vitka, vesela je, ko jo zaliješ z vodo, povrh vsega pa, ko oveni si lahko na hitro nabaviš novo. Mislim, da mi je kr uspelo biti ne žaljiv, a ne?

Ni komentarjev: