28. september 2008

"Z liriko proti revščini" Mc Brežice (kritika)




Tako. Zopet sledi ena od mojih kritik, ki tako razburijo slovensko javnost. No sj ne... No naj začnem, da najbolj od vsega sem bil zadovoljen z vrhunsko postrežbo ter nad zelo simpatičnimi kelnerji. (tisti, ki veste, da sem biu sam eden izmed njih samo pšššššššš). Drugače sm pa nad celotno zadevščino bil malo razočaran. Na toti koncert sem hotel it že dolgo, ker sam poslušam tako zvrst muske pa še kopica znanih slovenskih imen je bila prisotna. Zlatko, Nikolovski in še mnogi drugi. Priznam, da nisem bil 100% prisoten na celotnem koncertu ampak sem prišel vsake 15 minut malo pogledat. Mogoče ravno takrat, ampak sem 3x prišel v dvoran, ko so imeli probleme z zvokom ali s čim podobnim. Drugače mi je pa sama organizacija bila všeč. Stvar je bila pripravljena, falilo ni nič.
Se bi pa res malo dataknil tematske plati celotne zadeve. Hiphop skupine in Brejkeri so bli dobri, nekako so spadali v celotni sklop zadeve. Vedno je lepo videt nove koreografije in muve kere so si nastopajoči izmislili. Ampak petje se mi pa res ni zdelo primerno. Oz s tem sem zdej mnogim naredil krivico. Mislim pač, da nekaterih reperov ni bilo potrebno tam imeti, ker so imel besedila in sam stil glasbe malo fulan. Vsi tisti "gengsta madafakin formata, tak te bum nabu da boš zgledu k solata". Ne vem no. Nekako se mi je zdelo, da je to ubilo vzdušje. Pa še nekaj. Hiphop beat na katerega reperji pojejo naj bi človeka sam migal. Ozvočenje nej bi te res samo gnalo da glavo premikaš. Ljudi se mi je zdelo, da je bilo manj kot pričakovano. Mislil sem, da bo ob 7mih pred vrati gužva in se bojo ljudje rinli, da pridejo notr. No... ni bilo ravno tako.
Kakorkoli že sem mnenja, da je bil koncert kar dober, mogoče ne ravno po mojem okusu, ampak vseeno dober. Upam, da se je zbralo kar precej denarja. Ker vem, da smo mi za šankom na trenutke imeli kar precej dela. Mogoče en predlog za naslednje takšne prireditve. Mogoče bi bilo bolje, da bi se namesto vstopnine dalo delež od zasluška kluba. Pač bi podražal pijače za kakšnih 20% in bi potem teh 20% darovali za ta Mladinski dom ali zakaj se je že zbiralo. Mam filing, da bi bil MC zelo srečen, obiskovalci pa tudi.

100jko kurčev kritik out

16 komentarjev:

Uroš pravi ...

z vstopnino nikam ne prideš, zato pa mi na BIZELJSKEM na martinovanju( letos15.11) niamo vstopnine. res pa, da se dobrodelnim namenom streže mogoče drugače.
sicer pa mi niamo dobička z veselico, delamo zastonj in potem takem za dobro počutje gostov in dober glas Bizeljskega!

:D kok sm napiso :)

Unknown pravi ...

Pa sej ni fora vstopnina. Teh 5eu ni tak strošek. Sam takoj odžene neki ljudi, ki bi tam zapil 10 eurov. Pa bi bli nekje na istem. O takih stvareh mislim...

Anonimni pravi ...

škoda da ne veš zaka se pobirala vstopnina..škoda..

Anonimni pravi ...

Zakaj pa se je.

Unknown pravi ...

Ka si čorav al ka?
Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen Mladinskemu domu Malči Beličeve v Ljubljani.

Anonimni pravi ...

Namen, kot si že povedal je bil zelo vredu, vesela sem, da še imamo takšne, ki organizirajo prireditve z dobrim namenom. Reperji kot reperji se jim je jebalo za estetskost in vodenje prireditve, zato se ni samo enkrat zgodilo da jih je malo zaneslo, bi vsem pojebali mater ipd.

Sem mogoče preveč staromodna, če sem mnenja, da bi lahko imel tonsko probo pred nastopom, ker mi je malo kmetavzrsko zgledal, ko se je tipo postavu na oder in poslušu začetek vsakga komada na svojem Cdju, da je tehnik končno prišel do desetga, ki ga je nastopajoč hotu zarepat? Slišat je blo možno: "Dej naprej... nasledn komad.... Ne, ta ni prau... itd.?"

jaoo, res ne spadam v to sceno mudeu pofukan, k se moje kulsk govorjenje tok sklada s primernostjo revščne u naši držauci mudeu. Jeaaaa madafakaaaaz, jebem ti matr... ja ja ja...
wtf?

Uroš pravi ...

se rečem, vstopnina odžene, pa če se gre tut za tako stvar. prostovoljni prispevki bi bli po moje boljši, ker bi vsak vrgo 10e not, pa še ke zapil.

Anonimni pravi ...

Ka si čorav al ka?
Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen Mladinskemu domu Malči Beličeve v Ljubljani.


kje v tekstu to piše?

bloodi pravi ...

stojko 5€ je dovolj velik strošek za tebe:DDD

Unknown pravi ...

"Pač bi podražal pijače za kakšnih 20% in bi potem teh 20% darovali za ta Mladinski dom ali zakaj se je že zbiralo"

Anonimni pravi ...

anonimni ti hoče povedat, da tole "al za kaj se je že zbiralo" zveni, kot da ti ni čist jasno za kaj se je zbiralo. OK? :) Razumetski?

Unknown pravi ...

Vem ka mi hoče dopovedat. Sam se je zbiral za ta mladinski dom. To sm napisu. Sam ne vem čist namen. Mislim ne vem točno ka je ta mladinski dom. Zatočišče pa to?

Anonimni pravi ...

važn d so teb dnar dal xD

Sunshine pravi ...

men je pa zlatko car:D:D:Dmislim,ta svet je lep je res zadel v polno;)Drugač pa ti simpatičen kenler,nas tko ne bi opazu če ne bi Dona po mizi udarla;)hec hec

Donch pravi ...

hehehe... no sarah, zdej vidiš kdo nosi hlače :D:D:D::D:D:D

Unknown pravi ...

Haha jst sm šef... dONA JE k mali kužek. Poredn neubogljiv pa vsake tok malo kaznovan. :D