23. september 2008

(73. deu) O svem in vsm: Filozofija pretepa





Hja! Včeraj je prišlo, do manjšega incidenta v eni gostilni. Ta pa je pripeljal, do krajše debate med mano in mojo ženo. Tako sem se danes odločil, da napišem nekaj o tem.

Osebno se v življenju še nisem konkretno stepel. Nisem tak človek, ki bi kar zamahnil proti komu. Pa tudi moja družba ni taka, da bi se kater hitro vnel pa se stepu. Tko, da če že pride do kakšnih konfliktov je nas vedno dovolj na kupu, da to prekinemo. Hvala bogu.
Ampak za voljo tega posta se poskusimo postaviti v vlogo moškega, ki pride v konflikt z večjim nasprotnikom. Če je večji se sklepa, da je tudi močnejši in posledično ima večje šanse, da bo on razbil tebe kot pa ti njega. Pomeni postavljen si pred odločitev: Hočeš bit tepen ali boš pobegnu pa ne boš.
Hja iz prakse bi lahko reku, da je cela stvar zelo odvisna od nekaterih dejavnikov. Verjetno prvi je količina alkohola, ki jo imaš v krvi. Takrat nekateri postanejo zelo pogumni in napadalni. Sicer bi se vedno raje tepu proti nekom pijanem pa večjem kot pa treznem pa manjšem. Naslednji pomoje najpomembnejši dejavnik so ljudje, ki se nahajajo okoli tebe. Osebno ne vem kaj bi se moralo zgodit, da bi pobegnil od nekoga, če bi poleg mene stala moja punca. Pa ni treba, da je punca. Dovolj je da je kup prijateljev, ki te dobro poznajo. Človek se takoj močnejšega počuti, če je v krogu prijateljev, ki mu bojo pomagali.
Osebno sem človek, ki dosti sika (verbalno) tko, da ni redkost, da se zgodi, da bi me tu pa tam rade volje malo navozil. Ampak to razumem in se bi v takem primeru raje umaknil. Ampak če se kdo spravi name ne da bi ga provociral, se pa nebi vmaknu pa da me vbije tam na mestu. Tko, da je tretji dejavnik "čast" oziroma samospoštovanje, ki ti ga tale nasprotnik hoče pohoditi.
Ženske velikokrat ne razumejo zakaj se moški stepemo, ko se pa one nikoli. Hja pokažitemi eno vrsto živali kjer ni tako. Boj za teritori, prostor, zebro ali pa katero drugo stvar. Pa pred vsakim pretepom je ponavadi kazanje zob in moči, ki pa en kurc pomaga če ne zaleže.

In citat, ki sem ga slišal nekaj časa nazaj: "Pretep ni rešitev, JE pa blazno dobra opcija!"


100jko piss out

11 komentarjev:

Anonimni pravi ...

spil en radler pa bi se že tepo ^^

bloodi pravi ...

Tuki se ne bom mogo strinjat z vsem, ok prvi del ja ampak tisto da se babe ne stepejo...hjo pa še kaku se stepejo...sem vido na lastne oči:D
Drugač si pa meu dobr fajt zanč...:DDDD samo stojko...fora je v tem da ti provoceraš folk sam s prisotnostjo :P

lp

Uroš pravi ...

hahaha :) sicer pa mislim, da boš v ljubljani hitro pršo do takih situcij, ko bote veni feštal.

Unknown pravi ...

hehe samo res. Moja prisotnost automatsko provocira. :D Jebi ga...

Mah Maribor je baje hujši glede fajtov pa tega. Zarad vijol. V LJ pa če kdo sika so kaki čefuri. Teh se pa tak izmikamo... pa ne dab se jih bal... smrdijo...

Unknown pravi ...

Drgač pa babe se stepejo zaradi takih glupih stvari. Pa če tistem lahko fajt rečemo jao...

Anonimni pravi ...

merki da ne bo tebe kera prtisnla mal fejst, pa se boš pol začev sprašvat od kod je prletelo..haha :D

Unknown pravi ...

Hehe. Pa ka se bom pa z ženskami tepu. One edin mene nonstop tepejo. :D No edin ženo stepem... :P

bloodi pravi ...

sej so vsi fajti za brez veze...ni taga razloga da bi mogo nekoga plesiknt...mene večkrat prime da bi tebe mazno za breze veze:D al ka ti čem ka ti narava že svoje orje:D:D:D

Anonimni pravi ...

blood..kok vem si se ti zelo zrediv..tako da samo ššššt... ...stojko pa..mah on je pa človk zase.. (človk..no recmo tem tak.:) :)

Unknown pravi ...

Ja faka, Reče se 100jko je pola čovek pola car. :D

Anonimni pravi ...

stojkooooooooooooooooooooooooooooooooo