(73. deu) O svem in vsm: Filozofija pretepa

Hja! Včeraj je prišlo, do manjšega incidenta v eni gostilni. Ta pa je pripeljal, do krajše debate med mano in mojo ženo. Tako sem se danes odločil, da napišem nekaj o tem.

Osebno se v življenju še nisem konkretno stepel. Nisem tak človek, ki bi kar zamahnil proti komu. Pa tudi moja družba ni taka, da bi se kater hitro vnel pa se stepu. Tko, da če že pride do kakšnih konfliktov je nas vedno dovolj na kupu, da to prekinemo. Hvala bogu.
Ampak za voljo tega posta se poskusimo postaviti v vlogo moškega, ki pride v konflikt z večjim nasprotnikom. Če je večji se sklepa, da je tudi močnejši in posledično ima večje šanse, da bo on razbil tebe kot pa ti njega. Pomeni postavljen si pred odločitev: Hočeš bit tepen ali boš pobegnu pa ne boš.
Hja iz prakse bi lahko reku, da je cela stvar zelo odvisna od nekaterih dejavnikov. Verjetno prvi je količina alkohola, ki jo imaš v krvi. Takrat nekateri postanejo zelo pogumni in napadalni. Sicer bi se vedno raje tepu proti nekom pijanem pa večjem kot pa treznem pa manjšem. Naslednji pomoje najpomembnejši dejavnik so ljudje, ki se nahajajo okoli tebe. Osebno ne vem kaj bi se moralo zgodit, da bi pobegnil od nekoga, če bi poleg mene stala moja punca. Pa ni treba, da je punca. Dovolj je da je kup prijateljev, ki te dobro poznajo. Človek se takoj močnejšega počuti, če je v krogu prijateljev, ki mu bojo pomagali.
Osebno sem človek, ki dosti sika (verbalno) tko, da ni redkost, da se zgodi, da bi me tu pa tam rade volje malo navozil. Ampak to razumem in se bi v takem primeru raje umaknil. Ampak če se kdo spravi name ne da bi ga provociral, se pa nebi vmaknu pa da me vbije tam na mestu. Tko, da je tretji dejavnik "čast" oziroma samospoštovanje, ki ti ga tale nasprotnik hoče pohoditi.
Ženske velikokrat ne razumejo zakaj se moški stepemo, ko se pa one nikoli. Hja pokažitemi eno vrsto živali kjer ni tako. Boj za teritori, prostor, zebro ali pa katero drugo stvar. Pa pred vsakim pretepom je ponavadi kazanje zob in moči, ki pa en kurc pomaga če ne zaleže.

In citat, ki sem ga slišal nekaj časa nazaj: "Pretep ni rešitev, JE pa blazno dobra opcija!"


100jko piss out
thumbnail
About The Author

Ut dignissim aliquet nibh tristique hendrerit. Donec ullamcorper nulla quis metus vulputate id placerat augue eleifend. Aenean venenatis consectetur orci, sit amet ultricies magna sagittis vel. Nulla non diam nisi, ut ultrices massa. Pellentesque sed nisl metus. Praesent a mi vel ante molestie venenatis.

11 komentarjev