1. junij 2008

(65.deu) OSIV: Svet kam greš?

Tko. Že ene parkrat sm razmišlu o smislu življenja in o vseh ne logičnih stvareh, ki jih ljudje počnemo. Kaj natančno mislim? Pač, ko gledamo televizijo zadnje čase opažamo kak se ljudje na vlko pritožujejo glede vseh stvari, ki jih vlada počne. Naprimer, ko so prepovedal kajenje v lokalih je prišlo do oh in sploh problemov vse gostincev in drugih bogih ljudeh, ki so bili s tem prikrajšani. Evo ne dougo nazaj so zdej prepovedali spuščanje radija v lokalih. Zdej moreš met baje neko pogodbo al neki v tem smislu, zato bomo poslednično poslušal v lokalih le en kanal. Sicer mi ravno to ni čisto jasno sj glede da smo v TEHNOLOŠKEM svetu bi se lahko komot ker znašu pa spuščal internet radijo ali kaj podobnega. Oke... ni to moja današnja tema.

Današnja tema so ljudje in pač oblasti, ki poskušajo ljudi nekako spraviti na prava pota. Mogoče ste že slišali od koga, da smo mi res "zablujena generacija". Pač nas je bilo PREPOVEDANO TEPST. Hja in mnogi med nami lahko s čisto dušo rečemo, da če bi moj sin naredu stvari, ki sm jih jst bi ga tako stouku, da glava peče. Velik več si dovolimo kot naši starši v svojih letih. Hja... mogoč hitrej odraščamo kot naši starši? No... ni ravno videt.
(slika mi je všeč zarad plakata na desni)
Ravno zadnjič sm gledal Trenja, ko so razpravljal kako ustaviti alkoholizem. Z večjimi kaznimi? Z preprečevanjem mladini, da sploh pride v lokale? Z prepovedjo alkohola? Hja. Jst sm bol ko ne mnenja, da bi moral v tem svetu vladat pač sistem pametnega. Če se misliš napit se boš napiu in ti tega noben ne bo prepreču. Če misliš kadit pri 13ih ti tega noben ne bo prepreču. Mogoč ti bo mama prepovedala, mogoče bo greh če te vidi profesor in mogoče boš po drugi strani ravno zaradi tega dubu še tok več motivacije, da si enga potegneš nekje na skritem. Sj veste, da si KUUUL. In se nekako prav strinjam z eno izjavo od enega gospoda v Trenjih. Rekel je, da pustimo alkoholike čist primiru, bojo že pocrkal in dal prostor drugim (bolj ali manj) pametnim ljudem. Samo so ga odmah nahruli, da moramo pomislit na ženo pa otroke. Ja pizdu matrnu baba glupa koga vraga pa delaš z njim? Pa prim otroke pa spizdi! Ka je tak teško? Če ti bo reku ne, bo država že poslala dva ogromna policaja, k ti bosta pomagala pri selitvi. Ne vem. Hja. Jst kao ne vem kak je bit zalublen in ko si z nekom si slep pred resnico. Je res. Samo smo ljudje tok ne razviti, da nas vodijo čustva (potakem nagoni)? In se mamo za pametne? Ja right!

Še nekaj kratkega. Ljudje se od živali pomojem ločimo le po tem, da imamo nekako izbiro s kom se fukarit. Glupa narava nam je dala to možnost. In ka mi delamo? Je tak k v naravi, da močnejši preživi? Da se najbolši geni nadaljujejo v nasledne generacije? Hja... men deluje, da je na svetu vedno več glupih in fizično nerazvitih ljudeh. Po drugi strani sm pa ravno jst mogoče glup. Mogoče je to usoda človeštva, da bomo čez 1000 let rabli viličarje da nas peljejo okrog pa računalnike, da mislijo za nas...

Ni komentarjev: