29. april 2008

Kritika: Pleš Night

Tako. Nekaj dni nazaj sm bil na Pleš najtu. Preden začnem s kritiko naj povem, da vse kar bom povedal se niti malo ne tiče moje zgodovine pri Akrobatiku.

Prihod v Mc. Zunaj pred MCjem ni nobenih velikih plakatov ali znamenj, da se v MCju kar koli dogaja. Prva stvar, ki mi je padla na pamet je: "Ka je sigurno to dans?". Nekaj korakov naprej vidim, da sm datum zadel in da dejansko nekaj dogaja. Vstopim v MC in me že zagrabi presenečenje. Vstopnina 2 eu! Ok. Sicer ni neka velika vstopnina ampak je stvar principa. Osebno sm mislu, da je pleš večer predstavitev plesnih skupin. Zakaj bi nekdo plačeval za to? No. Kakorkoli dal sm ta boga dva evra in prišel na "PLEŠ". Pogledam proti "odru" in vidim Dominika (šefa brejkerov) kako že napoveduje prihod najmlajših skupin. A me od poslušanja "prelepega" nagovora odvrne ena majhna malenkost. Od kdaj spremljajo brejk in podobne zadevščine starejši ljudje? Da, ne bo pomote. Skoraj cele prve tri vrste so zasedali poročeni pari, babice, mamice - vglavnem ne osebki zanimanja za to muziko.
Pograbim letak in pogledam razpored. V trenutku se zavem v kakšn prostor sem prišel. Prišel sm pa predstavitev otrok. OTROK!!!!
Sam ples in koreografija ni biu slab za njihov nivo, daleč od tega. Samo preberite me še enkrat. ZA NJIHOV nivo. V prvih dveh urah smo videli stokrat ponovljene ene in iste gibe, ogledali smo si brejk battle v katerem so nastopali osebki, ki nimajo konkretnega materjala za en ali dva izstopa kaj šele ceu "TURNIR"!? Halo no!!! Sem bil mogoče jaz tisti, ki je opazil, da je dvorana postajala vedno bolj prazna? V finalu bi pomoje vsi, ki so gledali ceu battle znali povedati kaj jih čaka, kateri gibi, katere FORE!

Nadaljevanje z muvanjem v centru plesišča je zažgalo a kaj ko so tisti, ki nimajo toliko strplenja kot mi že zdavnaj odšli. Šele v tistem krogu je bilo videti tistega pravega brejka, nekaj previh hiphop muvov in vsega za kar se mi je potem ni zdelo da sm čisto zapravil ta dva evra.

Da ne bo samo vse slabo. Tokrat bom pohvalil Dj Lenn(iii)X-a in ozvočenje, ki sta spuščala vredu musko ceu čas kar sm biu tam. Lepo.

Prilagam muvi moje produkcije. Na žalost ni ne vem kaj ker pač ceu prostor je biu zelo v temi in je bilo teško karkoli ujeti tako da se bo videlo. Poskusil sm. Oprema ki jo imam ni za v temne prostore tako da sm naredil kaj se je dalo.


Pleš Night from Marko Stojanović on Vimeo.


Za zaključek naj povem, da sm bil razočaran. Če primerjamo battle, ki je biu organiziran v Mcju in tole lahko samo povem, da se hiphop koltura ne širi tako, da se nateguje starce, da pridejo gledat svoje otroke. Širi se s kvaliteto plesa, ki je pa ni bilo, vsaj ne na začetku, ko so bili še vsi pouni pričakovanja.

100jko piss out

35 komentarjev:

Ištvan Ferkeš pravi ...

važn da je na koncu filmčka rečeno haaaj haaaj ;)

Unknown pravi ...

samo reeees. DD car...

Davor pravi ...

stojko nikder ti ni neč prav. Čisto vredu so bli in mali in starejši. Pa še show kot show je biu super izpeljan. Svaka jim čast.

Anonimni pravi ...

mrkič...ti si pršu ko je bla ura 20:30, pršu not pogledu, pa šou vn in smo vni čakal da se začne "zares" ;)
mi smo bli ze od zacetka tam (19:00)...

drgac pa...motl me je res to, s temi otroki..drgac je blo pa dobr..tist pol..ko se je party razvil ;)

drgac sm pa bol kot ne nevtralen..blo slabih stvari blo dobrih. po eni strani v brescah tut ne mores pricakovat velik bolso prireditev, se posebi ker takšna muska ni všeč večini ljudi.


lp urosK

Davor pravi ...

ja in ka pol. Vazno je to da je folk biu tam. Mene samo zanjima zkaa ste pol sli tam če vam je blo glupo. Gledal ste in male in vlke. Na koncu filmčka ko sn reku da ''they suck'' ni res. Čisto ok je

Anonimni pravi ...

ti pričat slovenski??

Unknown pravi ...

hahahaha =D

Zakaj greš pa v kino gledat film ki izpade da je glup? Iz firbca d00h.

Sj sm lepo povedu da je tist na koncu blo supr. Samo DD ti res nisi gledu un začetek... katastrofff... =P

bloodi pravi ...

Stojko ti maš produkcijo? Kdaj si pa meu kako predstavo al pa zaslužek al pa bilo kej da lahko rečeš da maš produkcijo?! no sej kul, neki se more dogajat:D

bloodi pravi ...

aja, pa ti pa mrkič sta bla pa taku izredno profiča ko sta se ukvarjala s tem:D

Anyka pravi ...

ok...
1. Od kdaii si ti kritik?!
2. vstopnina je zato kr smo se zato potrudl in ker obstajajo tut stroškii.(česar pa ti ne moreš razumet ane?) sicr pa kokr se js spomnem še noben takšn ŠOV (ja šov ja..) ni bil tkoo pocenii.
3. kot si že opazu mamo zloo veliik otrok na breaku k znajo veeeliik več ko ti! ampak tej tamali maiio tut svoje starše ki jih pri tem podpirajo! in ti bi biu lahk eseu za njih sei bo iz njeh še neki bloo ne pa takk ko iz tebe.. en kup... sicr pa: kak pa TI veš da se oni NE zanimajo za to zadevščino?! (seii nisi jasnoviden!)
4. Če TEBE kj moti pr naših tamalli. sori no. mal sebe poglej!!
5. HIP-HOP MUVII? sorri.sam ti res nimaš možganov! sicr pa ne h.h. žalt kr ga še plesat ne znaš.. ne pa žalt sploh tistih k so državni prvaki!! (like mee. dooh.)
6. si pe res čefur zrt teh 2 evrov.
7. PONAVLJAM: PREDEN KOMENTIRAŠ OSTALE - POGLEJ SEBE!! ;-)

Unknown pravi ...

Hjo draga Anyka nisi se na pravega spravla. REs ne.

1. Kritik sm od kar snemam filmček in od kar pišem blog. Nimam diplome mam pa mnenje. Jebe se mi če ti ni všeč moje mnenje.

2. Lej za vstopnino me neke bolu kurac. Sam ponavad za vsak tak event PIŠE da bo vstopnina. Pa brez skrbi bi pršu tud če bi vedu da je vstopnina.

3. Velik otrok mate? Neee. Res? Ne mislim se spuščat v to debato. Sm vse lepo napisu. Otrok je blo res velik in dougo je trajal njihov nastop. Sam tista točka bi bla čisto dost. Pa mogoč battle dva. Ne pa ceu turnir. Iz vidika gledalcev je blo naporno. Najd mi enga ki mu je blo sila zanimivo...

4. Draga moja mogoč nisi prebrala moje kritike. Jst sm pravzaprav POHVALU tamale. Da so bli supr ZA SVOJ NIVO. Noben od nas ni pričakoval od tamalih ne vem ka. Morm priznat da me je ene par od njih prav šokiral.

5. Aja ti kot državna prvakinja pa lahko men nasvete daješ. Dj mala bot tih. K preveč si pametna. Pleš pa bot tih k to ti očitn bolš gre. Sam bi te rade vole vidu freestaylat ne ker počasen ritem...

6. U zajeb si mi stisnla. Bravo. Čefur mi pa še noben ni reku.

7. Hehe mala. Preden ktitiziram druege nej komentiram sebe? Hja mala. Jst za sebe čist vse vem. In to je dost.

Drugač pa sm na začetku napisu, da vse kar sm napisu se ne veže na mojo zgodovino pr vas. Če bi pisu blog takrat ko ste mel tist bettle bi ga ful pohvalu. Pač to mi ni blo tok všeć. JEBI GA!

Drgač pa mala nehi bit zadirčna. K nočem spet v kak prepir al pa bilo kaj padet. K verjam mam jst velik argumentov in vsega za pod nos vršt.

Anonimni pravi ...

..pa ja no..tut men se je zdeu uvod mal..dougi..=)..blo je pa pol OK k se je folk razplesu..men osebno blo noro tut tist k smo ESCAPE skupina plesal..iz plesnga kluba Lukec..fajn je blo k smo se znorel..;)

Anonimni pravi ...

Jau jau folk, ka je z vami?

Ko nekdo reče, da ne mara razmišlanje nekega politika, ga ne napade potem cela levica kak čefur je in kak je prizadet gnoj pofukan prasec, ker se ne strinja z njim. Torej?
Vsak je povedo svoje mnenje, in s tem ni treba potem poniževat drugih okol sebe!

Men sicer prvi del ni bil zanimiv (razn da sm se zalubla v enega malega blonega fantka zmešanga), potem nastop tam v krogu pa zelo všečen.
Torej? A zdej bom pa kurba, ker mi ni bil prvi del všeč? :D hahahah... tut prov.

Davor pravi ...

živali!!!

Unknown pravi ...

Dona zdej boš pedofilka k maš male deečke rada. =D

Pusti ti njih sm jst že vajen takih k vidjo sam v eno smer. Jebi ga.

Plesni klub lukec je meu dobro koreografijo. Pa še vživel so se ful. Blo lepo za geldat. Sam škoda k je blo tok fakin temno not v MCju.

Donch pravi ...

Pa nej bom pedofil. un mali z blond čupco je bil res tak cukr :D ka je mož, ka ga posvojiva? :D:D:D

Unknown pravi ...

hmmm... ritko je meu res sladko. =D Ajde dajva ga... =)

Anonimni pravi ...

pol pa ti men pedofil!!!! Grrrr.. :D
ceu je bil cukr :D

Orsha pravi ...

Dej, lej... Eni to pač treniramo, fajn da izraziš svoje mnenje, ka si pa ti prčakvau od final battla nevem za mene je dost da sm spravu tistih par salt ko jih ti neboš nikol u žiulenju.
Tamali res niso nevem kaj, ampak za svoja leta so bolši ko pa si biu ti takrat.
Kritike se pišejo takrat, ko ti to kar boš kritizirau, poznaš bolš od unih katere kritiziraš.
Pod tem plakaton za pleš night ti piše da je vstopnina in če bi bolš pogledau bi vedu.
P.S.: Brat pravi da te bo nabrisau u pokru... [ne štekam]
lp, Oršanič jr.

Unknown pravi ...

haha. Bo bo brat mene nabrisu ja. Pozdrav ga.

Drgač pa tamali ne bluzi. Kok doug si v tej sceni? Pou leta? Leto. Dvomim da si leto. Tko da mi bot samo tiho. Mogoč si bolši od mene al pa ne vem ka. Sam če ti misliš da so brejk SALTE tko ko te dominik nauču se motiš. Tko da mi res nehi palamudit te na dolgo k res ne veš za ka se gre... sploh pa ne moreš ti vedet kak sm JST biu kr te takrat še ni blo... če bi biu bi pomoje do zdej že nehu prodajat. Drugač pa ka sm pa pričakoval. Pričakoval sm da boste nardil ŠOV. =D Sj je biu. Sam ne po vaši zaslugi.

Jo ka me Vi froci raspičkate k povedat vam ne morem. K mislite da vete kj pa ste tko na drugem planeti da me kr glava boli...

Orsha pravi ...

A zdej če izrazim svoje mnenje ti pa ni prav...
Dominik mi ni reku da so brejk salte, to sm js reku...
Ne nevem zaka se gre... Pa sej ni važn...Js povem ka js mislim ne ka mi bo en drug govoru.
Šov smo za ene nardil za druge zadrteže pa ne... Sploh pa kak bi pa nardil šov iz 50-ih malčkov? Bi rajš vidu da bi ti tam pel ringa raja??

Anonimni pravi ...

Kritike se pišejo takrat, ko ti to kar boš kritizirau, poznaš bolš od unih katere kritiziraš.

klatiš prazno slamo =)

to je tko k da bi reku da fuzbalski kritiki morjo znat bolš igrat fuzbal ko fuzbalerji da bojo lahko kritiziral.

tle vsi brejkerji pisete v stilu: ti itqk nikol nisi nc znal, tamali so itak bolsi kot ti ipd..mene sam zanima kje je on reku da niste sposobni, da ne znate brejkat?


urosK

Orsha pravi ...

V prvih dveh urah smo videli stokrat ponovljene ene in iste gibe, ogledali smo si brejk battle v katerem so nastopali osebki, ki nimajo konkretnega materjala za en ali dva izstopa kaj šele ceu "TURNIR"!? Halo no!!! Sem bil mogoče jaz tisti, ki je opazil, da je dvorana postajala vedno bolj prazna? V finalu bi pomoje vsi, ki so gledali ceu battle znali povedati kaj jih čaka, kateri gibi, katere FORE!
Tuki je to napisau.
Ok, lej men se ne da več tle na kompu viset, js sm pač povedau ka js mislim, tak ko je on povedau ka je on mislu s svojo kritiko, usi smo povedal ka mislimo zdej pa adijo...

Anonimni pravi ...

Sam ples in koreografija ni biu slab za njihov nivo, daleč od tega. Samo preberite me še enkrat. ZA NJIHOV nivo.

če ze kopiraš kopiri vse.

urosK

Orsha pravi ...

Namenjeno stojkotu...
Lej ka ni žalostno da en kao brejkr prčakuje nevemkaj od lokalne, 70% otroške break skupine??
Koji kurac si pa ti napravu da sploh lahko kritiziraš? Uaaaaaaaaaaau, kak kul da si biu učasih brejker, ziher celo trije vejo da si se s tem bavu...
Človeka določajo tiste stvari ki jih dela in ne tiste stvari ki jih blodi...

Anonimni pravi ...

100jko vozi pice =)))

urosK

Unknown pravi ...

haha uroš... =P

Em. Mali jst sm treniru 2 let. Pa eno leto solo. Nehu sm trenirat ravno zaradi tega. Moje mnenje je da se nej brejk predstavi tak ko se treba. Da se pokaže dejanski ples. Mali ko bi dal ti tok nastopu čez kot sm jih jst dau čez se glas. Jst sm ti tista generavija kot so lenny, benkija itd. Tko da neki malega vem. Skup smo se učil oni so pa napredoval. Tko da mi ne pametuj tuki preveč. Drgač pa še vedno ne vem ka se razburjaš. Kr nism napisu da ste bli SLABI. Napisu sm da ste bli predolgo gor. Če en supr muv narediš 2x je kul. KO ga narediš 15x izpade ka sam to zna. Ko ga 6 ljudi ponovi 10x vsak izpade to so začetniki. Kar pravzaprav ste. In mogoč bo kdaj kj od vas. Upam no...

Očitno se bo v naslednem postu te teme resno dotaknt.

Orsha pravi ...

Js sm en muv največ 3x ponovu...

Unknown pravi ...

em stari. Sixstep je osnova na kerog se nadgrajuje. Pa naprimer so ženske pa tisti čisti začetniki v vsakem izstopu naredl ga. Pa ne bom samo črno gled. Sj so me eni kr w00w sm reku. Eni so zlo dobr delal.

Nehimo. Če eni znajo sam slabe stvari gledat ka sm napisu. Pa nič dobrih je to vaš problem. =D Tko...

Anonimni pravi ...

končno en, ki si upa breakerje tut skritizirat ...bravo!

Anonimni pravi ...

OK, sm čutil, da morm napisat neky, da mal razložim stvari nekaterim..

Kot prvo sm kliknil na blog samo zato, ker sem slišal, da je ena kritika glede pleš` nighta tu. Ok, sm si mislo, obstajajo dobre in slabe kritike, da vidmo, pustmo se presenetit :)
Rečmo, da po tem, ko sem to prebral nisem bil najbolj zadovoljen.. Zakaj?

Zato, ker kritik ni poznal bistva Pleš` nighta in ga je po moje nepravično (brez pravega znanja o dogodku) skritiziral.

Evo, da končno razložim kaj je bil bit (namen) Pleš` nighta:

Jst, Kiki in Dominik se že več k en let menmo, da bi nardil nek plesni event, zabavo, samo za plesalce - plesne skupine, se pravi nam podobne, ki jih veseli ples. In zdj smo se končn zmenl, da gremo neky takšenga nardit in tudi smo. S tem, ko smo to načtoval, smo pa rekl, zakaj pa ne bi še nardil za naše tamale nastop za starše, glede na to, da se bliža konec šolskega leta? In smo naši zabavi priredil še prej zabavo za starše otrok.
Če bi prebral flyer tam piše ob 19.00 nastop skupine Akrobatik Junior in pol še MINI breakdance battle AB.. Ta del je bil mišljen za starše otrok!!!

Nato drug del, ki se je pa začel ob 21.00 je bil pa mišljen za ostale plesalce in ostalim željnim plesa.. Zabava z vmesnimi nastopi plesnih skupin.. nwm kak dolgo je kdo bil tam, ampak jst mislim, da je blo kr neky super nastopov in velik velik plesa, kar je bilo pa tudi BIT tega večera: Združiti plesalce iz posavja (še iz Celja in Ljubljane so pršl) in se skupi zabavat ter plesat!

Name Pleš` nighta že samo ime pove in povdarjam, to je bila ZABAVA za nas, plesalce in NI bil šou za obiskovalce (le prvi del natop za starše), ampak noč plesa in jst mislim, da nam je to tudi uspelo.

Upam, da si je ko zdj spremenil mnenje z mojo izčrpno razlago Pleš` nighta in da je kdo tudi lahko srečen, da še kdo dela sploh takše zabave in hoče združiti plesalce ter se zabavati, kajti TO je za mene le napredek v plesu in navsezadnje tudi v družbi(popravte me, če nimam prav).


Lahko še povem, da bomo še delali takšne zabave, to poletje pa sigurno, na zelo zanimivih lokacijah, za katere bodo vedeli le plesalci..

bring it on the streets, cos everything is the streets ;)

Anyka pravi ...

lej.. stojko.
Če bi ti ZNAU brejkat pol ne bi mel čis nč proti če bi kritizirau sam če pa ti ne znaš brejkat pa bot rajš tih!!
Sicr pa je kr neki ljudi k vemo ka je blo takrt ko si biu ti pr nas in ka usseee si znau. (kao) če že hočte vedt: na 1. nastopu mu je ratala sklopka!! vau! znau je nardit še freeze u stoji in backspin.. tle se pa tut use že konča! (zj pa ne govort da so mali slabši!) ;-)

Unknown pravi ...

anika draga moja ti si budala. JSt v lajfu nism delu SKLOPKE. Freeze v stoji sm delu pol. Dj prosim ne bljuzi res ne bljuzi. Vsaj povej približn ka blo res. Ne me s kopinčem menjat. Dragač pa sm opazu, da si ti edina brejkrka ki misli da je boga za jajca prijela. Deklica mala a ti misliš da si brejkrka? Ha ha ha? Nism te še vidu brejkat. Mogoče nekoč... Tko da dokler TIIII ne rataš ena pol se mi pa glas.


Mario svaka ti čast. Menda en redkih k se ni sam neke spizdu pa ne vem ka. Sj če bi kdo na hitr povzeu mojo kritiko bi na hitr pristal na tem da edin ka sm reku, da je blo to z mlajšimi skupinami predolgo. IN da je blo po mojem mnenju tega preveč za njih. Kar pomoje tud sam veš. Sicer si pa potrdil mojo trditev, da je biu začetek bol za starše kot za nas, druge obiskovalce.

Drugač pa muska, after plesi pa vse drugo je blo pohvaljeno. Tist ka sm na koncu filmčka dau DDja gor ni čudn da sm ga dau. Će je pa meu tak blesav komentar. =DDDD

Tko, da če bi ble mlajše skupine kake pou ure krajše bi biu res super event. TKo je pa edin komentar pau na to.

Aja pa nej priznam. Jst sm letak primu prvič šele ko sm prišel notr. =DDDD

Matic pravi ...

Citiram:"
Nadaljevanje z muvanjem v centru plesišča je zažgalo a kaj ko so tisti, ki nimajo toliko strplenja kot mi že zdavnaj odšli. Šele v tistem krogu je bilo videti tistega pravega brejka, nekaj previh hiphop muvov in vsega za kar se mi je potem ni zdelo da sm čisto zapravil ta dva evra."


Drgač je pa napisu tut pohvalo :) Dejte ljudje berte napisano, ne kr delat nekih svojih zaključkov, a vrjetn sploh posta ne preberete do konca ... 100jko je čist lepo sam svoje mnenje povedu ... konc koncu pa to mnde lahko na svojem blogu ne?

LP

Unknown pravi ...

Hvala Matic. Men je že sploh lepo, da je nekdo prebrau to. =D