Kritika: Pleš Night

Tako. Nekaj dni nazaj sm bil na Pleš najtu. Preden začnem s kritiko naj povem, da vse kar bom povedal se niti malo ne tiče moje zgodovine pri Akrobatiku.

Prihod v Mc. Zunaj pred MCjem ni nobenih velikih plakatov ali znamenj, da se v MCju kar koli dogaja. Prva stvar, ki mi je padla na pamet je: "Ka je sigurno to dans?". Nekaj korakov naprej vidim, da sm datum zadel in da dejansko nekaj dogaja. Vstopim v MC in me že zagrabi presenečenje. Vstopnina 2 eu! Ok. Sicer ni neka velika vstopnina ampak je stvar principa. Osebno sm mislu, da je pleš večer predstavitev plesnih skupin. Zakaj bi nekdo plačeval za to? No. Kakorkoli dal sm ta boga dva evra in prišel na "PLEŠ". Pogledam proti "odru" in vidim Dominika (šefa brejkerov) kako že napoveduje prihod najmlajših skupin. A me od poslušanja "prelepega" nagovora odvrne ena majhna malenkost. Od kdaj spremljajo brejk in podobne zadevščine starejši ljudje? Da, ne bo pomote. Skoraj cele prve tri vrste so zasedali poročeni pari, babice, mamice - vglavnem ne osebki zanimanja za to muziko.
Pograbim letak in pogledam razpored. V trenutku se zavem v kakšn prostor sem prišel. Prišel sm pa predstavitev otrok. OTROK!!!!
Sam ples in koreografija ni biu slab za njihov nivo, daleč od tega. Samo preberite me še enkrat. ZA NJIHOV nivo. V prvih dveh urah smo videli stokrat ponovljene ene in iste gibe, ogledali smo si brejk battle v katerem so nastopali osebki, ki nimajo konkretnega materjala za en ali dva izstopa kaj šele ceu "TURNIR"!? Halo no!!! Sem bil mogoče jaz tisti, ki je opazil, da je dvorana postajala vedno bolj prazna? V finalu bi pomoje vsi, ki so gledali ceu battle znali povedati kaj jih čaka, kateri gibi, katere FORE!

Nadaljevanje z muvanjem v centru plesišča je zažgalo a kaj ko so tisti, ki nimajo toliko strplenja kot mi že zdavnaj odšli. Šele v tistem krogu je bilo videti tistega pravega brejka, nekaj previh hiphop muvov in vsega za kar se mi je potem ni zdelo da sm čisto zapravil ta dva evra.

Da ne bo samo vse slabo. Tokrat bom pohvalil Dj Lenn(iii)X-a in ozvočenje, ki sta spuščala vredu musko ceu čas kar sm biu tam. Lepo.

Prilagam muvi moje produkcije. Na žalost ni ne vem kaj ker pač ceu prostor je biu zelo v temi in je bilo teško karkoli ujeti tako da se bo videlo. Poskusil sm. Oprema ki jo imam ni za v temne prostore tako da sm naredil kaj se je dalo.


Pleš Night from Marko Stojanović on Vimeo.


Za zaključek naj povem, da sm bil razočaran. Če primerjamo battle, ki je biu organiziran v Mcju in tole lahko samo povem, da se hiphop koltura ne širi tako, da se nateguje starce, da pridejo gledat svoje otroke. Širi se s kvaliteto plesa, ki je pa ni bilo, vsaj ne na začetku, ko so bili še vsi pouni pričakovanja.

100jko piss out
thumbnail
About The Author

Ut dignissim aliquet nibh tristique hendrerit. Donec ullamcorper nulla quis metus vulputate id placerat augue eleifend. Aenean venenatis consectetur orci, sit amet ultricies magna sagittis vel. Nulla non diam nisi, ut ultrices massa. Pellentesque sed nisl metus. Praesent a mi vel ante molestie venenatis.

35 komentarjev