10. december 2007

(54. deu) OSIV: Kakšen je pameten post?




Danes sedim (beri: ležim) pred računalnikom in razmišljam kaj (pametnega) naj napišem na svoj blog. Toda več kot sem razmišljal o pametnem postu dlje sem bil od vsebine za blog. Tak, da je padla odločitev. Kakšen je pameten post?!

Že pri definiciji se ustavi. Kaj je za koga pameten post? Vzamemo kot "pametne" poste, tiste poste ki jih ljudje najraje berejo? Ali mogoče tiste, ki nas kaj naučijo? Ali so mogoče to tisti, ki izražajo pisca samega?
Hja pomoje najbolše vprašat bralce same. Tak, da pod komentarji pričakujem par mnenji o tem kaj je pameten post.

Po mojem mnenju pameten post privleče bralca. Nek zanimiv naslov. Nekaj kar mi da mislt in me zopet potegne na ta blog. Zame je že pameten post, če nekdo pove mnenje o neki stvari, ki je v tem trenutku aktualna. Po drugi strani so mi pa posti, ki vsebujejo 4 besede in dve od tega so kletvici, glupe. Seveda, teme kot so: Sobota je b ila nora, ali pa moj dan... dj nehii...



Evo zdj, ko zaklučujem tale post se mi zdi tud ta glup. Ne vem zakaj. Mogoče sm samo take volje. Glupe.

100jko piss out
Upam na par pametnih komentarov o tem ka je pametna tema.

6 komentarjev:

Goldy pravi ...

par komentarjev o tem kaj je pametna tema al ka je pametn post!?

to ne morš tko gledat, k ma vsak blog določeno ciljno skupino, js recimo da te ne poznam in da vidim tvoj zadnji video blog, in te srečem na cesti, te navozim ko mačiča!!! tak pa k vem da si glup pa čudn je pa ok, vsaj nasmejau si me pošteno :D

drgač pa za moje pojme pametn post ne sme bit večji k 3je odstauki (po 5 vrstic) k če ne je preveč za brat in je to že bedno, tko da stvari je treba povedat kratko in jedrnato.

sm tut js pred tednom dni naredu svoj blog, vse sm ga lepo oblikovau, in pol.. hmmm o čem naj js kurac sploh pišem, in pač nism meu pojma o čem bi pisu, ka bi razlagu jada jada jada (pol sm se spomnu da bi lahk tutoriale gor devu za flash, php, html, css and stuff) ampak se mi to trenutno ne da, tko da sm zadeuco kr brisnu in nimam bloga :)

tko da kaj je pametno in kaj ni je relativno, piši o čemu se ti zazdi, predvsem pa kt si že sam napisu (o aktulanih stvareh!)

pa ja, mene boli kurac ka si dans počeu, kak si se ga napiu jada jada jada :P

bloodi pravi ...

vredu tema je ...tud js mislim da je razlika med tem kakšna je tema in kakšen je post...dostikrat je zanimiva tema ampak sam pisec taku zakomplicera pa zbluzi temo da je na koncu tumast post u božju matr:D

strinjam se z goldyom glede tistga video bloga:D drugal pa tud glede tega da more bit bistvo zajeto čim krajše...predvsem so mi osebno všeč posti taki kratki čist...ampak da prbijejo:D
kar se tiče unga da napišeš s tremi besedami da si biu koma je kul:DDDDD ampak da pa pišeš kje si biu pa ka si delo (npr v šoli itd:D to pa bul da kr zbrišeš blog:W)

najbol so mi seveda všeč foto blogi in pa posti s slikami raznih dogodkov...pa tud kaka smešna fajna fotka je kul...

in še kaj mi gre najbol na kurac npr nejčin blog ku skus same neke spote gor deva dej zbriš raj tak blog škoda strežnika:DDD

pa lep dan vsem(H)

Unknown pravi ...

heh! Simon. Tebe pa goldyja bom jst določil za skrita kritika. Pa bota kritike blogov pisala.

=D

Drgač pa sm se odloču da mam jst pametne poste! =D lol. No razen tega videobloga! =$

Ištvan Ferkeš pravi ...

zanimiva tema, glih prava za gludat kost ... :)

drgač bi pa reko glede tega, da je vrjetno najbolj pomembno, če dotično osebo poznaš, oz. vsak tak na videz ali pa preko kolegov, ker potem veš kaj lahko od njega oz njegovega pisanja pričakuješ ali pa zveš kaj novega. ker recimo, jst nikakor ne morem čitat kr od nekoga blog, ker mi zgudi smisel. tako pa za vsako osebo veš, da bo pisala v svojem stilu, ki se ti vseeno koliko toliko dopade, drugače sploh ne bi čital ... ali pač?

glede idealnega pa je škoda besed ... vsake oči majo svojega malerja in vsakem pač sede tisto ka sede. meni sigurno ne sede dnevni blog, ker so res glupi. nikjer pa ne piše, da to kar jest pišem, ima kakšno vrednost. tudi za nekoga je to pač kr neki ... idealno pa ne obstaja nikjer pri nobeni stvari.

pa na veliko dobrih postov.

bloodi pravi ...

obstaja idealno, npr. js sm idealn:DDDD popoln, prefinjen...lep, pameten...itd :D

Ištvan Ferkeš pravi ...

uf sori, tebe sm pa spregledal :P sori še enkat simon :D