2. februar 2009

Nokia N96 zaključne besede....



Pred kratkim so potekli 3 tedni od kar imam nokio n96 in nekako morem zaključiti testiranje. V naslednjih vrsticah boste prebrali (ali pa ne) moje izkušnje s to nokio.

Največje razočaranje tega telefona je baterija. Ob optimalni rabi zdrži komaj 3 dni. Če uporabljamo senzor obračanja ekrana, gps, foto aparat in bog ne daj wi-fi se ta doba močno zmanjša.

Foto in kamera. Fotkič ni nič kaj bolši od N95. Isto pet mega pikslov, kvaliteta slike je pa ista. Mogoče ima malo bolšo bliskavico. Kamera je VGA in ne DVD kvaliteta. Edina bolša stvar od N95 je to da lahko uporabljaš bliskavico kot luč. Drugo je isto.

Programje. Simbijan je isti, sicer verzija kao ni. Samo vmesnik je isti. Mogoče še bolj hroščat kot od n95. Problem se tudi pojavi ko obremenimo sistem in prisilimo procesor da malo bol dela. Takrat se zna telefon resetirat. In ga sploh ne gane kaj si ti delal. Jovo na novo.

Pri GPSu ne rabimo nalagati garmina ker orginalni program dela dovolj dobro za vse. Odajnik lovi dobro in ne vidim poroblema.

Telefon je za moj okus prevelik. Sploh je pa drsni in mam občutek da ga bom zdej potru. Plus tega se ti v žepu odpira in vse...

Slušalke so se zjebale pa ne me prašat zakaj. Ko jih vteknem v un drugi del dela samo ena slušalka, drugače delajo obe. Neki se programski opremi zrolal.


Da zaokrožim. Mislim, da ma telefon preveč funkcij pa preslabo programsko opremo. Tako da se s časom začnejo programi boksat med sabo in gre vse v kurac. Če prašate mene raje kupte n95 pa prišparajte 120eu. Če pa čete tak telefon pa raje kupte kakega Iphona al pa kej takega....

Jaz bom telefon ob prvi opciji menju ali za Iphona 16gig ali pa nokio 5800xm.

100jko piss out

20 komentarjev:

Davor pravi ...

zamenji ga za nokijo 3310 :P ehehe

Janez Mikec pravi ...

iPhone je daleč od dobrega telefona :) Bi bilo pa 5800 Xm zanimivo testirati, ker je nekaj "revolucionarnega". Pri N96 gre bolj za evolucijo N95, se strinjam in je zato včasih težko pisat o tem :)

Ištvan Ferkeš pravi ...

jebeš iPhone

Anonimni pravi ...

gps program ki je originalno gor je treba plačat, ker ti mape direktno loada preko interneta (wi-fi, gprs,...odvisno). vsaj zdi se mi da je tako, jst mam garmin xt mobile in mi dela super, tut zvok in vse. mogoče se samo pojavi problem na avtocesti na novih odsekih, ki niso zapisani v mapi.

urosK

Davor pravi ...

Pravijo da je 5800 Xm kao Iphone chrasher ampak se mi ne zdi čisto neč posebnega. Treba ga je prvo krekat da ti lahko normalno vse deluje. No to je pr vsakemu mobiju tak. Drgač je pa debel k prasac in niti malo lep za to generacijo touch screen mobijev. Prej bi vzeu Iphona.
No mogoče še ena zanimiva slikica. Razlika IPhona in kamna
http://steven.macintyre.name/wp-content/uploads/2008/10/iphone-rock.jpg

Unknown pravi ...

uroš nekak se motiš. Ta program ki je gor te vpraša če češ nalagat karte z neta. Kar pa ne rabiš ker maš 2 giga zemljevidov celega sveta na netu. Plačat je treba licenco če program češ naknadno kupit ali pa aktivirati opcije kot je hoja pa ne vem ka še... drugače pa je za tolk k ga jst nucam v živo dost...

DD drugače pa je Nokia 5800 za 5mm manj debel ko n96. V primerjavi z Ipodom pa pomoje zmaga. Ipod nima spredi kamere, sicer je ne rabim. Pol ipod ma 16g pa nič rež za kartico. XM ma 8giga. XM ma bolšo rezolucijo in kvaliteto EKRANA. Iphone ma samo 2mp kamero. Ostalo pa imata vse isto. Edino štejem plus da je tisto Nokia in pene sekranja za mac sisteme itd. Tako da nokia 5800 bo moj fon.

Anonimni pravi ...

V primerjavi z Ipodom pa pomoje zmaga. Ipod nima spredi kamere, sicer je ne rabim. Pol ipod ma 16g pa nič rež za kartico. XM ma 8giga.

v primerjavi z iPodom vsak telefon ko ma vec k 2gb placa zmaga, ker se da klicat vsaj:D

100jko nism reku da je tak ampak da se mi zdi da je tak.

Unknown pravi ...

No jst sam povem... aja sm pa enkrat dal da mi vleče kao z neta. Pa sm kliknu neki pa mi je začelo z neta vlečt mape z google eartha. sekundo je vleku pa je padlo dol 133kb. Sm na hitr ustavu :D

Anonimni pravi ...

ludeki dragi, lahk vam povem da nimate pojma o iPhone-u.
pa btw... kvaliteta ekrana na iPhonu je daleč ampak res daleč pred vsemi. se sploh ne pozna al mas 2mp kamero al pa 5mp. slika je res najbolša.
vi ste sami eni revolucionarji xD
testiraš lahk, rezultatu pa ne bo nikdr.

Anonimni pravi ...

ce ze uporablam fotoaparat na telefonu dam slike na racunalnik in meniti priblizno ne zanima kako izgledajo na telefonu. in računalniški ekran je bolši kot ekran od iPhona. in tam se zelo pozna 5mp ali pa 2mp. in iPhone je drek ki ga namenoma postopoma razvijajo da bi jih čim več prodali. če bi zj nardil tak iphone ki ima vse naj naj, bi jim kasneje zmankal materjala za novi model in bi jih tako prodal velik manj. tko pa folk kupi prvo generacijo, pa vsi te in se ker vec kupjo drugo in tko naprej. namenoma so ga naredili slabga. pr applu je itak prva stvar izgled in kvaliteta izdelave, funkcinolasnot je pa na drugem mestu. pri vseh njihovih izdelkih razen pri ipodu.

urosK

Davor pravi ...

Uroš...temu se reče marketing ;)
Drgač je pa IPhone super telefon in je odličen. nimam preko njega veliko stravi samo mi je pa res zau da ma teh par minusov.
Drgač pa ni velike razlike v slike med 2m ali pa 5m...samo je važno da mas dobrega proizvjalca na N95 8giga:D Carl Ziess :)
Pa tud je odvisno koliko je velika odprtina pri fotiču da ujame svetlobo. eni majo tak slabo da peče glava. Zdej pri iphonu ne vem kak je ...

Drgač ma pa zelo slab ekranček 5800 proti iphonetu... Vidu na lastne oči... Ne rečem da je slab telefon samo razlika je očitna;)

Unknown pravi ...

Slab ekranček? A mi pokažeš eno spesifikacijo ki bi potrdila tole? Ker men ni v zaupanje dat tvoje oči :D

Davor pravi ...

mah ne vem stari. meu sn iphona in 5800 in mi je ful manjši ekranček. Glede kvalitete pa ne vem. POmoje je slabša. Vsran je biu ful. Iphona bi raj meu ;)

Unknown pravi ...

Iphone ma ekran 3,5inch ko ma nokia 3,2 inčni. Mogoče je večji samo bolši pa sigurno ni. Ker nokia ma na manšem ekrančku rezulucijo 360x640 ko ma pa iphone samo 320x480.

Drugač je pa edina stvar k me res bedira slaba kvaliteta kamerce. Pa slaba povezljivost s ostalimi telefoni. Ker appla moreš odklepat za vse možne kurce pa ne vem ka. Pa bluetooth dela samo za headset. Tak vsaj piše...

Unknown pravi ...

hhahha en mi je dau ponudbo da mi da pravo pištolo za ta telefon :D

Davor pravi ...

loool vzemi ...

Unknown pravi ...

Hehe... bom lahk postreliu neki ljudi k mi grejo na jetra...

Anonimni pravi ...

..in si nabavu telefon, ki ga hočeš. For free.





Hec!:P

Ištvan Ferkeš pravi ...

jebeš nokio :D

Sony Ericsson X1 Xperia ;)

Unknown pravi ...

Šeki ti vse "jebeš". Prasec mali :D