18. februar 2009

(87. deu) OSIV: O gejih, samohranilkah in banki sperme...

No smo se danes pri nas doma malo vrgli v debato. Oče je malo bluzu in slučajno omenu en referendum, ki se je slučajno dotikal današnje teme.

Referendum o zdravljenju neplodnosti
Leta 2001 smo na naknadnem zakonodajnem referendumu odločali, ali naj se uveljavi zakon o spremembah o zdravljenju neplodnosti in oploditvi z biomedicinsko pomočjo. Udeležba je bila 35,7-odstotna. Za je glasovalo 26,4 odstotka volivcev, proti pa jih je bilo 72,4 odstotka.

No oče je rekel nekaj v smislu, da smo pred leti glasovali za to, da bi dovolili gejem in samohranilkam imeti otroke. No referendum se ni dotikal samo teh spesifičnih skupin, ampak nasploh. Toda glede na vse je bilo vse obrnjeno proti njim. Saj naj bi v drobnem tisku pisalo, da naj bi ta zakon tem skupinam to omogočil.

Ljudje so z več kot 35% udeležbo glasovali strogo proti temu zakonu (cca. 70% proti). ZAKAJ? Mogoče zato, da bi preprečili nesrečnim parom, ki ne morejo sami imeti otrok, imeti otroke? Če je tak, smo Slovenci res zlobni.

Mogoče, ampak samo mogoče pa je razlog, da nočemo dati gejem in samohranilnim mamicam opcijo da dobijo na ta način otroke. Zakaj? Kaj bi bilo narobe, da samska ženska dobi dete na ta način? Pa tudi, kaj bi bilo narobe, da dve lejzbike na ta način dobijo otroka? Če si ga želijo pa naj ga majo... Posvojijo ga lahko, svojega pa na ta način ne smejo imeti? Wa zakaj ne? Zato ker so tko usmerjene? Ne zdi se mi fer... pa vam?



Še ena tema je prišla potem. A bi vam kdaj padlo na pamet prodat svojo spermo v semensko banko?(beri: moške prašam) Ker če v Ameriki plačujejo za njo, pol pizdu matr, da bi moral tudi tu. Bi lahko živel v vedenju, da po svetu hodi 10 vaših potomcev, ki jih ne poznaš? Mene ne bi motlo. Bi vas? Hehehe. Še poklic bi eni mel - redni drkači!

100jko piss out


5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ka pa teb bi blo pa fajn če bi mel sam mamo, pa ne bi vedu kdo te je točno naredil oz. če bi vedu, da si nastal iz sperme nekoga, ktermu je šlo vbistvu samo za dnar? In da si mogoče samo eden od nevemkolikošetakšnih?
Tole drkanje v kozarček za denar ima po eni strani dober namen, po drugi pa je totalka zgrešeno.

Unknown pravi ...

Jst tko mislim. Bi raj mela fotra k noče met stikov stabo. Al fotra k je zavestno dau spermo da pomaga tvoji mami da zanosi in dobi tebe?

Anonimni pravi ...

Ja, sam če bi npr. tale tvoj otrok potem skušal mel stike s tabo, a bi teb bilo fajn? Pomojem lih ne. Če si ti ustvariš družino pa potem 15 najstnikov pride do tebe, ti potrka na vrata pa reče da bi sam rado spoznalo svojega očeta, si pomojem v čudni poziciji. Res je, da daš spermo v namen, da bi ženska, ki se iz svojih razlogov odloči za to vrsto oploditve, imela otroka, ki bi bil samo njen. Ampak vsi smo navajeni met mamo pa očeta, in mislim, da bi skor vsak pol hotu spoznat svojega očeta (jz bi). Samo mislim, da večini to ravno ne odgovarja; to, da se ti nekdo pol vmešava v tvoje življenje.
Torej ja, doniranje sperme je ok v medicinskem smislu, da imajo ženske izbiro in blablabla, samo je pa pol, ko otrok mal odraste lahko situacija..pač.. nenaravna.
Sicer pa- we live in a modern world. :D

Ti kr, če hočeš. :D

Ištvan Ferkeš pravi ...

Mislim, da so tukaj v vprašanju bolj etično vprašanje, kot pa ktero drugo ... Lahko pa samo rečem, da vsak ima svoj pogled na to in ponavadi, če se je ženska odločila za to smer, bo tudi otroka vzgajala v tej smeri in sam otrok ne bo občuto razlik, da nima očeta ... da skrajšam: ko voli nek izvoli ;) (nobenega se ne sili)

Unknown pravi ...

Točn to. Če se ženska odloči imet otroka sama, bo to nardila s pomočjo banke sperme al pa s pomočjo dost pijanega deca.

Drugač pa mislim da so darovalci sperme anonimno zaščiteni. Mislim...
Hja, če pa pride do tebe en mulo pa pač tožiš banko sperme ker izdaja tvoje osebne informacije- ter srečno živiš do konca življenja...