2. december 2008

(76. deu) O svem in vsem: "Da si bloger moreš bit vsaj malo egoist"




Najbrž (ne morm verjet, da sm uporabu to besedo) se vsi sprašujete koji mi je k****! Vas čisto razumem. Tokrat to ni moja pogruntavščina. To je bila izjava enega mojega kolega. Njegovega imena ne bom izdaj, ker nočem, da ga 20.000 ljudi v Slovenija zasovraži. Šalo na stran. Izjava je izjava in je zato vredna male debate na temle blogecu.

Izjave ne vem ravno skritizirati. Preprosto. Odvisna je od posameznika. Nekateri pišejo blog samo zato, da bo imel čim več bralcev. Nekateri pišejo zato, da imajo nekaj kjer lahko izpovejo svoje misli. No, spet nekateri uporabljajo bloge kot kraj kjer delijo nasvete in svoje znanje. A so vsi te vsaj malo egoisti? Hja odvisno kako definirate egoista. Če je to človek, ki ima rad, da se njegova dela berejo in komenirajo, potem so res vsi blogeri egoisti. Samo potem so egoisti tudi vsi novinarji in pisatelji, kaj šele slikarji in vsi drugi umetniki. No prav. Če je tako pa PRIZNAM sem EGOIST.

Kaj pa vi?


100jko piss out

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Vsaka čast tvojmu kolegu, ki je to izjavu. Očitno ne ti, ne on ne poznata pomena besede egoizem oz. egoist.

"Če je to človek, ki ima rad, da se njegova dela berejo in komenirajo, potem so res vsi blogeri egoisti."

Ne, to ni ta človek. Človek iz tvojega opisa je kvečjemu samovšečnež. Egoizem se lahko bolj primerja s sebičnostjo.
Prvi zadetek na googlu: "Egoizem pa pomeni: Imej rad samo sebe in ne imej rad drugih. Oz. ljubezen dajaj samo sebi in čimmanj drugim. Pri egoizmu odpišem druge, ljubezen do drugih, zato sem vedno bolj osamljena." Poglej malo wikipedio al še bolje sskj, pa ti bo jasno ...

Če bi bil pisec bloga egoist, pomeni, da bi pisal blog samo zase, saj svojih znanj, prigod, izkušenj ne bi hotel deliti z drugimi. Posledično bi bil verjetno zaklenjen s kakšnim geslom. Kar pa bi naredilo bloge totalno nesmiselne - oz. bi bilo enako, kot če bi pisal "dnevnik" v wordu.

Donch pravi ...

i agree :)

Laura. pravi ...

Šit. Egoist sem.

Unknown pravi ...

Hehe. Sicer lepo, da si citiral kar sm povedal. Zdaj pa preberi stavek in se vprašaj kaj ta ČE dela na začetku. Pa ti bo mogoče jasno kaj sm hotu povedat...

Anonimni pravi ...

citiralA :D (vidim, da sm se pozabla podpisat prej)
Pa nč se zdej vn vlečt z raznimi ČEji in podobno... :)

Tanja the fat bitch :)

Unknown pravi ...

hahah :D kdo se te vn vleče...