8. marec 2008

Dragi dnevik #10

Dragi dnevnik pozdravljen.

Kaj? Ne me zdaj napadat. Vem, da nisem veliko pisal po blogu. Sej veš zakaj? Kak ne veš!? Sj sm ti povedu, da sm si šiht našu. Zakaj ni to razlog? Ma, če ti pravim. Zadnje dni samo delam do 16ih potem pa poker do 22ih ali kasneje in grem spat. Sorry no. Nisem imel veliko časa. Dragi dnevnik ne jezi se preveč no.
A mi pustiš do besede? Ja rad bi neki povedu. Danes je 8. marec (dan žena). Ampak, je še nekaj. To je zadni rok za prijavo na fakultete. A te zanima kam sm se vpisal? Ne nisem vpisal angleščino-računalništvo tako kot je biu plan. Letos so kurčeve šole neki spremenile tam in je vse skupaj pripeljalo, do tam, da mi ni več do tega, da bi šou na to šolo. Kam sm se vpisal? Hja biu sm v dilemi. Raziskoval sm malo različne faxe in žau vse skupaj izločila na dva.

a) Komunikologija - medijske in komunikacijske študije
b) Varstvoslovje

Najprej sm se bolj nagibal k Komunikologija, sej se bol ukvarja z mediji in stvari za katere sm zagret (blog, produkcija itd.) ampak sem ugotovil, da nimam pojma katera delovna mesta s tem pravzaprav dobiš. Vse skupaj mi je začelo delovati kot nekakšen novinarski fax. Da postaneš novinar/kritik/stuff like that za kaj mam pa jst daleč preslabo znanje slovenščine.

Tko, da dragi dnevnik. Grem za POLICAJA. Ne ne bom kifeljc. No... mogoče na začetku. Malo sem se pozanimal kaj postaneš s tem faxom. Ti dobiš s tem faxom izobrazbo inšpektorja ali detektiva ali kateri koli višji položaj na policiji/carini. Všeč mi je zaradi tega ker vem, da policaje bojo vedno nekje rabli. Je državni šiht tko, da ravno ne more propadet. Plača je kar lepa. Sicer sem se pa malo pozanimal in je stvar taka, da neglede kok maš izobrazbo začneš na dnu. Običen policaj ki ti pomaha z lučkami in pove koliko boš doužen državi. Je pa dobra stvar, da ko si enkrat v službi (državni torej), da vsaka 3 leta napreduješ, če imaš pogoje. Kar pa bi jih imeu. Hja... Policaj it is.
Hja vem. Ne grem v Maribor. Vem vem, da sem govoril, da hočem samo tam. Samo kaj čmo. Mi je pa zlo žau, ker je tam velik ljudi, s kerimi bi se rade volje 4,5 let družu. Hja. Vsaj cimra mam že (bogi vale).

Kak filmčk? Ajaaaaaaa u dragi dnevnik čiiiiiiisto sm pozabu. Filmček BO ta teden narejen. Obljubim. Lahko me zbrcaš u rit, če ne bo.


Kak mam plan za danes. Hja. Dobim se z ženo. Ja ja uno iz haciende. Pa od kod veš dragi dnevnik, kaka sma bla. Nepoveš? Prasec. Jst pa tok vesel, da vsaj nekdo ne ve. xD Saj ni važno fino je bilo. Sm si oblubiu, da zdaj nekaj časa ne bom piu, AMPAK me danes draga žena kliče in reče naj nekaj kupim za njo in kolegico (malibu kao, ki ga ni bilo) in padla je seveda moja najlubša TEKILICA. Limone še ne vem kje bojo najdene. Ampak bo že.

Ajde piss out.
Dragi dnevnik adijo.

29 komentarjev:

VANJA pravi ...

hej hoj!
Zasledila komunikologijo in sem rekla, da ti morem povedat, da to ni ravno tak študij kot si ti napisal, da je.
Iz prve roke (sestrična je absolventka) ti lahko rečem BRAVO, da se nisi odločil za to zadevo, ker res nikjer ne dobiš šihta! Pa še tolko jih je, da... ni za govort.
Drugače pa komunikologija nima veze z novinarstvom in slovenščino, precej je psihologije in marketinga. Kot diplomiranec lahko delaš v reklamnih agencijah ala PRISTOP, če veš kaj mislim? Nateguješ ljudi s psihološko dodelanimi reklamami. :D

Tolko.
Upam, da ni maček prehud!
;)

Unknown pravi ...

Hja, Hvala. Koliko sm prebral opis študija pa to mi je bilo kr všeč. Pol sm pa predmetnik kliknu pa samo waaaaaaa.

Mačka pa ni. Sm ga konkretno prespal.

VANJA pravi ...

Haha.. ma ta fdv je cel cudn! JEBATGA. :)

Anonimni pravi ...

mislim, da je zdej čas, da zbrišeš tist "policaj - fuj fuj fuj" zraven linka za Jumbotov blog :)
tanja

Anonimni pravi ...

mislim, da je zdej čas, da zbrišeš tist "policaj - fuj fuj fuj" zraven linka za Jumbotov blog :)
tanja


ahahahhaa sej nevem kaj nj dodam...
vsi so se norce delal iz jumbota ker je polcaj...zj greta pa in valencak in 100jko za polcaja=)

urosK

Ištvan Ferkeš pravi ...

vac tui??? aaaaaaaaaa šta je ovo:))))

bloodi pravi ...

prov si se odličo glih prov si tumast za policaja:D tisto novinarstvo pa kritike pa kr men pust ja;)
aja pa dreča bo hašišar ne policaj to je razlika;) mislim kriminalist:DDD

Davor pravi ...

Zde pa tak.Ce bos karkol reku za jumbeka k je policaj bo popevala roka.Niam jih rad sam da gres pa tam je pa visek.
Pomoje ti ne bos napredovak in imel pogojeu:p
vac bo neki naredu.Ipak lahko zapre susina,blooda in ostale lokalne pubece. Napreduje lahk kdaj ce. Sam ce bo res predan sihtu da bo to naredu.Heh

Unknown pravi ...

Em... hja če primerjate 6mesečno usposabljanje Jumbota in 4-5 letni fax me res zanima kdo bo policaj kj. Osebno ne mislim bit policaj. Ker fax te šola za višja mesta, ki jih dobiš (nekega svetega dne).

Sicer pa men itq noben fax neo dau tega kar bi jst rad delu v lajfu. Tko da... zakaj pa ne policaj?

Anonimni pravi ...

sam še maturo treba nardit, pa fax, pa šiht najdet, paaa boš lahko policaj...ce bos mel sreco bos cez 6-7 let policaj(kriminalist, kar si ti pac predstavlas da bos)...do takrat pa srečno kekec =)


urosK

Davor pravi ...

stojko. Samo eno stvar. Moj kolega je v Bosni kriminalist postau pred dvema letoma ampak mi je pokazu preden je postau krimič, knjige in jih je bilo 8. Neč tenke po 60-70 strani. 400-500 jih je blo:P
Pa to je bila Bosna ne pa Slovenija. POmoje jih je v Sloveniji 2x več in maaaalo debelejše:P
Pa ti sada misli o kriminalistiki:P
Raj pejd na carino:P

bloodi pravi ...

pa tud varnostne vede nimajo veze s kriminalistiko;) mama 2 kolega na varnostnih vedah pa jim pravijo tako...da ne bojo kej sanjal...

Unknown pravi ...

em... varnostne vede. Pa varstvoslovje je razlika. Na istem faxu sta tko UN in višja šola. Tko, da so tud ekonomci na tej šol. Sam pač končajo izobraževanje z eno stopnjo manj.


Drugać uroš ti si pa blazno pomaeten. Ti boš tud mogu maturo narest, tud mogu fax narest, tud mogu šiht najdet in tud počakat da dobiš nek konkreten položaj. Tko da enako. Srečno kekec.

Davor pravi ...

samo on ne bo policaj!

bloodi pravi ...

hahahahahahaha, haha DD care:D

stojko sam res pametuješ ko da si že policaj :DD R (H)

Elena pravi ...

Čeprau itak neveš kdo sm ne..ti sam povem da je moja sestra zdj končaLa študij komunikologije..in tut glede služb pa tko niti ni tak hud probLem..oz.odvisn ktero smer greš.

LP

Anonimni pravi ...

@100jko: ti men pokaz kje sm sm js pisu o svojem šolanju? kje sm js pisu kaj bom pa kdaj bom? ti na vlko pises kak bos sou na fax, pa kako placo bos pol mel pa nevem kaj...mene bk, js se tega vsega zavedam ka sm teb napisu..ti se pa ocitn ne pises ko da
si 100% da bos cez 4-5 let diplomiru...
js za sebe vem, da se morem se z maturo fukat pa vsem...zato pa nc ne pisem o tem ka bom, ko bom...ker še nism ;) xD
pa ne bit uzalen no :*

urosK

Unknown pravi ...

Em... Dragi uroš. Sj simpatično. AMpak jst pišem blog ti ga pa ne... Tko da jst pišem stvari ti jih pa ne. Drgač pa sm ti dau filing da ne vem da bom mogu maturo naredit pa da bom mogu šiht najdet?

Anonimni pravi ...

ne..lol nisi dal tak filing. ti si dal tak filing d si sigurn v to da bos naredu=)

to inma veze ce mas blog al ne. ce ga ze mas pomeni d nisi mel nc druzga za napisat, neki je blo pa treba ker je bla pavza dolga xD

in js sm na istem kot ti, vem. (mogoc
sm mal bol na tekocem, ampak ne neki velik:))
nism mel namena se prerekat s tabo=) sam hecno mi je blo s kako lahkoto si pisu kak bos drug let sou studirat xD

nc ne recem..upam da maturo s 5 nardis, prvoščim ti ;) :D

dej..ne da se mi vec o tem =)
k pol na konc bos pa ti naredu, js fuknu pa se mi bos smeju =))))


urosK

andrej pravi ...

ma kak policaj?????

mi2 boma v lj poker špilala pol ko bo vsega konc boma pa od kokota šefa :D

Anonimni pravi ...

ellow.. js sm tut misnla it na te varstvene vede..ampak sm dobila take infromacije d glava peče.. za vpis rabš posebno velko točk..če so omejitve pač.. pa če greš na UN al Visoko.. ponavad pa so omejitve..študij je zlo teški..na dan se dijaki učijo tut po 5 ur..sproti..zj se pa zamisl..če res maš tako željo pejt na to šolo, d maš res željo..če je pa nimaš pa..s veš.. no to.. glede plače pa šihta je pa tak..še navadn policaj zasluž več.. teško je dobit delo, ker policajev je že dost..pa najprej morš delat kot navadn policaj..pol pa če te povišajo čez par let, pa še to morš met veze, pa bit res dobr..zj pa d se boš 4, 5 let tok velik uču..sam za en test 200 strani..ka si nooor XD ...pol bolš bit že kr navadn policaj..pa greš pol še kej dlaje..
mogoč si preveč filmov gledu like CSi pa te scene.. pa ti mogoč to stopl v glavo.. ni tak u izi šiht pa tut ne zgleda tak lepo ko na tv-ju.. no ja..je pa res d so to sam infromacije..mogoč pa bo tep poklic všeč..vseen obstaja možnost, da če ti študij ni všeč d se prepišeš ;)

pa lp.

Unknown pravi ...

Pas matr! Bom pa pilot! =DDDD

Ne pa sej vem da ni fax lahek niti ne pričakujem tega da je. Sam ker fax razen pedagoškega je pa lahkek? =P

Policaje da ne rabjo? Pa sej drapajo zdej te 6mesečne tečaje da bo le kak kapsič več. Napreduješ pa vsaka 3 leta kr je nuja. Edin če maš kj v disciplinski kartoteki.

Jumb0 pravi ...

lepo to 100jko sam da neboš preveč navdušen, ker z varstvolovjem realno gledano neboš pršo v policijo tak ku na faxi se menjo oz. piše... mam 4 sošolce, ki so končali ta fax in so zdej v akademiji pa dalajo to da bojo lahk s peto stopno delal v policiji... če nerazumeš ti bom tak kdaj obrazložo... vglavnem varstvoslovje realno gledano danes, še daleč od policije pa ne da jest pametujem ampak to je na realna tla postavo tiste ku majo ta fax inšpektor... žau... se bo pa zihr najdo ti kak šiht kje kj podobnga, ker v policijo zihr nejemlejo sam iz varstvoslovja ;) lp

Jumb0 pravi ...

da obrazložim neki(mam cajt pa dugcajt mi je): napreduje se ne v 3. letih ampak od 2 let dalje maš možnost napredovanja, kar nepomeni da napreduješ... fora je, samo dobra delavna ocena pa kak delaš, sam od sebe neboš nikdar napredoval če boš zabušavo nek... aja pa 6 mesečnih tečajov z natrpanim urnikom je konec... zdej je pršo vn 18 mesečni razpis. policajov pa definitivno ful baje manka ja... sam ne takih iz varnostnih ved kr tam je teorija in te nemorjo v prakso dat... kapito :P bulš da greš za pilota ja :D

andrej pravi ...

hjo cepci!!!!!

v tem faksu se v 3. letniku odločaš za različne smeri. ena od teh je bližje policiji drugač maš pa pun kurac tega. za šiht pa res vprašaje kak ga je lahko dobit sam to je pa itak z vsakim faksom približno isto. za učenje je pa tak...lahko se eni celo večnost učijo za bogi izpit če so pa tumasti!! sej v gimnaziji se tut eni ceu tedn učijo za eno kontrolko drugi pa pijejo pa spijo ta cajt pa isto nardijo. kolega ku ma isti uspeh v gim ko jes je reko da ni tak zajeban tak da zaenkrat ni straha. so pa vrjetno izpiti ku se je treba tut mal potrudit pa se neki cajta učit pa ka bi zdej...sej jes pa stojko mama itak dobre delavne navade.

Unknown pravi ...

Glede delavnih navad se definitivno strinjam. Izvrstne!

Drugače pa. Mogoč veš zakaj iščejo folk z 5. stopnjo? Kr je cenej! Plačan po srednješolski izobrazbi. Kar pomeni da si plačan malo več k un z osnovnošolsko. Pazi dalje. Ne potrebujejo takih z varstvoslovja? Hahahahahaha. Praviš ti si v šestih mescih nauču kak bit policaj? Hja. Kdo pa rabi zakone vedet. Drugač pa časa je še velik... najprej matura

Jumb0 pravi ...

glede smeri faxsa res nevem ker se nism pozanimal sam je pa 100% da s tem faxsom v policijo neboš kr tak pršo ker nimaš prakse... tak ku si reko 100jko prvo maturo nared :P pol pa sanjaj o policiji :D

Anonimni pravi ...

hjoooj đumbo...seveda da maš prakso xD

se nemorem vrjet :D:D:D:D



urosK

Unknown pravi ...

Em... jumb0 ti se nimaš pravice glasit o maturi. Ker em em. Je tud nimaš... tko da...