11. februar 2008

(63. deu) OSIV: Blogi niso NIČ posebnega...


Danes mi je res počil film. Pač berem takšne in drugačne bloge, ko na vsakem tretjem avtor govori o blogu kot o neki najbolj sveti zadevi. "Blogi bodo s časoma izpodrinili časopise in prišli na sam vrh pisanih medijev!" Samo WTF? Kaj je z vami ljudje? Mogoče se samo meni zdi, ampak blogi postajao iz tedna v teden bolj in bolj ne zanimivi. Sam razvoj posameznega blogerja lahko primerjam s Prešernovim ustvarjanjem. Sj veste, ko smo v šoli jemali njegova obdobja. V enem je pisal o ljubezni (gazele sonete) v drugem je pisal predvsem o politki itd. Enako je pri blogerih:

Obdobja:
- Ličinka ( to so tisti blogerji, ki so šele začeli pisati in so polni idej. Problem je edino ker nimajo vsi občutka za pisanje in dobimo vn neberljive izdelke. Al se jih ne da prebrat zaradi pomankanja ločil ali pa pišejo k da majo obe roke polomljene)
- Metulj/Vešča (to so blogerji, ki imajo za sabo že kar nekaj besed. Imajo svoj stil in teme. Razlika med metuljem in veščo pa je v tem, da metulji pišejo kar se da pogosto, ko pa vešče pišejo, ko mislijo, da imajo kaj pametnega za napisat)
- Črički (To so najstarejši blogerji, ki imajo že veliko rednih bralcev. Njihov velik plus je to, da znajo pisat lepo in zanimivo, po drugi strani pa njihovi posti postajajo enolični. Večina starejših blogopiscev se je spravila v kritiziranje. Vse kar delajo je kritizirajo to in ono. So kot nadležni črički...)


Hudo me nervira, ker nekateri poskušajo uloviti čim več bralcev. Je res pomembno, če ti blog bere 200ljudi na dan ali 500? Nekateri se radi hvalijo s svojo branostjo. "uwaw! Moj blog je med top 10 na najdi.si!" Bravo care. Misliš, da je res teško našopat si bralce? Tudi jst lahko začnem spamat po vseh možnih blogih in dajat tam svoje komentarje. Tud jaz lahko dodam 500 stikov v moj seznam in pričakujem, da me bojo tudi oni dodali v svojega... Ne vem... nekateri so res patetični.

Če že pišeš blog bodi to kar si. Piši po svoje. Bodi izviren. Ker če bi se mi brale same kritike in podobne stvari bi zagrabil v roke DELO in ga bral... Ne ubijajte čar blogov.


100jko piss out

5 komentarjev:

bloodi pravi ...

in ti si čriček?

Unknown pravi ...

Jst se mam za... em... metulček? Ti simon si pa vešča! Tako.


Črički so tečni...

Anonimni pravi ...

Super post, maš čis prov.

bloodi pravi ...

js sm slon:D

Davor pravi ...

blogi nikol ne bojo prehiteli časopice, ker se vse tisto kar je na računalniku prebere manj efektivno kot tisto kar držiš v roki (časopis). Časopisi bojo dlje ostali kot blog. Blogi tak al tak ne bojo večno gor, ker se ljudem enostavno več ne da. Leto do dva zdržijo pol pa konc.