19. april 2008

Kritika: Gimnazijski Mjuzikl Briljantina

Hja. Včeraj sm končno imel priložnost si ogledat Gimnazijski mjuzikl. V dvorano sm stopal z kupom skeptičnosti. Zakaj? Ko sm biu v londonu in v Ljubljani sm si ogledal mjuzikla. In osebno zlo občudujem te ljudi. Ker morejo poleg igralskih spretnosti, znati še peti in plesati. Ko sm prišel v dvorano je bila NABITO pouna. To je prav bolano, da je ta show požeu tolko navdušenja od vseh starostnih skupin. No... Briljantina je res klasika od filmskih mjuziklov. No preden se dalje razpričam dodajam BRILJANTINA MEGAMIX:



Od igralske zasedbe sem poznau večino nastopajočih, že to je biu razlog, da me je še bolj firbc kr nism vedu, da polovica teh ljudi sploh zna pet. Nekateri so me res presenetli drugi malo razočaral. Sam začetek z WANTEDOM se mi je zlo dopadu. Vloga morem rečt, da se mu je super podala. Oblačila so bila pri vseh igralcih lepo narejena. Pravi OLDIS moda je bla. No... naj začnem s kritiko:

SCENA: Slišal sm, da je bila v kinu veliko bološa scena kot v MCju. Hja. Še vedno mislim, da je bilo vse skupaj zlo vredu. Ker sam oder tam v MCju ni kaj pretirano velik.

IGRALCI: Zelo so me presenetli Alex, ki dejansko ne poje tako, da te bolijo ušesa. Hojo je zlo lepo potrofu. Sam stil in vse je dobr zajeu. Zlo všeč sta mi bla tud LUCO in Tista mala okrogla, ki me je velikrat nasmejala. Če, nebi vsaj malo poznau Saro Senico bi stavu, da je ona taka ceu čas. Zlo dobr je vlogo dobila. Da o Vidu sploh ne govorim, frizura ubitačna, igrau je zlo dobr. Tko prav orginalen. Pravzaprav tko ko pomislim me od moških ni nihče pretirano razočaral. Mogoče Drax. Ne vem kaj je blo sam sm meu filing, da se je ene parkrat zmotu al ka. Sj ne vem. Od žensk pa nekako nism biu zadovoljen z glavno igralko. Sej je lepo zapela pa vse. Samo se mi je zdelo, da to ni bla vloga za njo. Zlo sm biu zadovoljen z SMIČIBRADO, ki je dobila vlogo kot da je bla narjena po njej. Aja pa navijačica je bla tud dobra, kar pa ne morm rečt za ostale navijačice (stranske vloge pa to), ki so pa tko nezadovoljno igrale. Ne vem. Kot, da se jim ni dalo. Kakorkoli velik bolj pozitivno presenečen kot pa negativno.

BAND: Dečki, ka vam rečt ko. BRAVO!!! Živa muska je zlo pomagala celem vzdušju.

TEHNIŠKA IZVEDBA: Z gimnazijo sm dal skoz malo morje nastopov. Od Baga, informativca do KNEZA itd. Na vseh ampak res na vseh predstavah je bilo nekaj narobe. Ne vem no. Pa če se lahko vsi igralci naučijo kdaj kej pet. Pa kdaj kej rečt pa u pičku matrnu, da nej se te ko so zadolženii za LUČI IN OZVOČENJE NAUČIJO DELAT TAK K TREBA. Celo predstavo sm čakal komad I GOT CHIIIIIILZ... in BUM! Alexa začne zajebavat mikrofon tko, da je pol pesmi spustu, ostalek je pa mogu pet na statični mikrofon. Ne vem. Poleg tega se je enkrat na sredini kr vžgala luč brez razloga in potem spet vgasnla. Ne vem. Rad bi, da bi vidu eno predstavo, ki bi šla čisto brez tehniških problemov.

Glede na to, da niso vsi igralci obiskovali glasbene šole ali pa sodelovali v gledaliških igrah je ta mjuzikel zlooooooo dobro uspel. Igralci so res, dal vse od sebe in to se je tud poznalo. Bravo!

(ne morm verjet da bom to napisu) Pohvale tud Matkici in Jeršiču, da sta naučila take kriple naredit kj takega k ta mjuzikl.

100jko piss out

13 komentarjev:

Vid. pravi ...

hvala :)

Vid. pravi ...

aja sorry za dva zaporedna komentarja, sam ne pozabt na osebo, ki je poleg Jerončiča vrjetno večino stvari naredu - Žiga Divnjak, naš režiser :) pa se ga vedno pozabi pa nikjer ne omeni... tega mi je mal žal :)

Drax pravi ...

Sem se zmotu tud mal ja :D

Anonimni pravi ...

briljantina je zakon (H)
upam d bom šou lahko tut v kk gledat (je alkes oblubu d tam ne bo tehničnih tezav :))
res svaka vam čast!

tisti k si pa niste še ogledal vam pa svetujem da pejte v kk gledat, pa bodte tam 20min pred zacetkom predstave ker bote drgac stal ;)


urosK

Unknown pravi ...

Hja vid. Sm biu mnenja da so profesora bla režiserja... ne pa učenc. No pol pa še pohvale njejm.

Drax: Sj vem da si... =P =P šit hepens...

Drax pravi ...

;)

bloodi pravi ...

Za mene so to še zmer obične gimnazijske pičketine:D
pfej, jebemti:D

Anonimni pravi ...

kdaj pa je v kk??

Vid. pravi ...

9 maj, ob 19.00 :)

Anonimni pravi ...

hvala :)

tanja

Anonimni pravi ...

drgač 100kjo, tist k se je luč kr pržgala, je štrom fuknlo vn za pou dvorane vmes ;)

Unknown pravi ...

jst sm slišu da se je nekdo slučajno naslonu na luč. Kr po moji logiki se luč vgasne ko gre elektrika out ne pa vžge... samo oke. To sm jst...

Anonimni pravi ...

Pohvale tud Matkici in Jeršiču, da sta naučila take kriple naredit kj takega k ta mjuzikl.
-----------------------
Kriple?! look who's talking to. dooh.