20. januar 2008

TT: Maska. Me ščitiš ali skrivaš?


V teh časih sploh ne potrebujemo maškar in noči čarovnic. Veliko lažje je vklopiti računalnik in se povezati v eno izmed klepetalnic. Z nekaj preprostimi kliki lahko postaneš gasilec, policaj, psihiater, učitelj ali pa "girls best friend".

Ko sem prvič dobil internet (kakšnem 4 razredu) je bilo blazno "IN" Ircanje. Najstniki smo se zbirali na kanalih kjer so se zbirali določeni ljudje. Ali z istim zanimanjem ali pa jih je združevala le ista poštna številka. Pred nami se je pojavilo tisoče ljudi, ki so si želeli komunikacije. A še preden sem kliknil prvo "žrtev" sem sliši očeta v ozadju: "Marko! Pazi kaj komu poveš! Na svetu so ljudje, ki bodo tvoje podatke izkoristili in ti tako škodili na različne načine!" Maska se je že znašla na obrazu, samo ta je bila namenjena zaščiti. Ni pokrivala mojega obraza.
Moj prvi "nick" je bil BLACKEVIL (mi je kr slabo, ko se spomnim tega), nisem bil Marko. Kdo bi pa kliknil nekega Marka? Z Markom se grem lahko pogovarjat na dvorišče. Ne! DIVJA17 se bi veliko raje pogovarjala z ČRNIM ZLOM (prevod blackevil-a).
Starost je naraščala, prav tako so s starostjo naraščale tudi izkušnje. Imel sem veliko "prijateljev" , ki jih nikoli nisem videl. Uveljavil sem se kot 100jko (kot me kličejo prijatelji še zdaj) in moja maska, moja maska je čedalje bolj prekrivala moj obraz. Postal sem dovolj star, da je nisem več potreboval za zaščito. Tokrat me je skrivala. Zakaj se ljudje začnemo skrivati za maskami? Se bojimo, da naš obraz ljudem ne bo všeč? Mislimo, da maske vseh barv in oblik bolj ustrezajo ljudem? Mogoče...

Za konec naj še citiram en stavek,ki sem ga nekje slišal: "Pravo Ljubezen in Prijateljstvo definira sama ranljivost do le te. Prava ljubezen in pravi prijatelj je tisti pred katerim lahko stojiš gol, brez kakršne koli zaščite. Popolnoma ranljiv!" Brez MASKE!
Koliko imam prijateljev? Ogromno. Pred koliko od njih si upam dati masko dol? Pred redkimi, zelo redkimi... Mogoče je bolje tako.


100jko piss out

5 komentarjev:

Donch pravi ...

... najbolj zanimivo na koncu vsega tega pa je, da se začneš zavedat, da so v resnici Sexyboyi, Zajčice, Playboyčice, Pohotni hudički in vsi ostali, le mali, debeli, mozolasti 11-letniki z bradavicam na nosu in metlo v rokah :)

pizdu si pol razočaran, ko klikneš na kako Dišečo cvetko pa se pojavi 100kilska baba, ki išče sexy tipa. :D:D:D

Unknown pravi ...

Hja. Jst sm dau si vsaj praw nick ko sm biu tamau. Črn pa zloben. =P

bloodi pravi ...

bedak, raj bi dau posnetke od včeri gor ne pa spet tako glupost:D

Inča pravi ...

samo res-POSNETKEEEEE aja...pa mal cenzure pa to;)))

Unknown pravi ...

hehe. Posnetki bi že bli gor. Sam ka sm do zdej čaku da se mi prog za filmčke rihtat dol da. Tak da v roku 1ure bojo gor.