(56. deu) OSIV: Kaj se dogaja s slovensko glasbo?


Ravno zadnjič sma z "ženo" poslušala radio in se smejala besedilom... Kaj dela Slovenija z muziko? Se zajebava? Vlada je ukinila kajenje ker škodi! Naj se minister za zdravstvo zasidra v kavč in 2 uri posluša slovensko "glasbo". Pomoje bo po hitrem postopku dobil raka ali kakšno drugo smrtonosno bolezen.
Žalostno je, da se iz otroštva spomnim ogromno pesmi iz stare juge, a nobene prave slovenske. Smo ga že takrat srali? Saj vem, da bi mi kdo naštel ducat dobrih starih komadov, samo vseeno, če se primerjamo z južnimi brati je naša muzika v k****!

Je v Sloveniji moda posnet komad, ki se ga vsak butec nauči na pamet v roku enega refrena? Ste opazili, da lahko v naše pesmi vstavijo katerokoli besedilo in se bo pesem sama še vedno dobro slišala? Mogoče je to problem. Da slišimo, ne pa poslušamo!

Edina zvrst, ki ima nekaj biserov je ROCK! Imamo res nekaj bendov, ki ustvarjajo muziko kot se spodobi. Pa še te (ker so tako dolgo na trgu) znajo imeti svoje izpade.
Če pogledamo ostale zvrsti. Rap/hiphop/RnB v sloveniji sploh ne obstajajo. Seveda imamo nekaj ustvarjalcev ampak, če je 6pack čukur reper sm jst papež. Edina, ki sta v tem področju ustvarjala dobro muziko sta bila Murat&Jose (kmalu prideta nazaj na sceno).
Pop? HaHaHa. To je zvrst, ki jo je zlo teško definirat. Pomoje pop pravimo vsem skupinam, ki jih ne vemo kam uvrstit. V Sloveniji (tako kot v Ameriki) moreš za pop bit len! Če si missica začni pet, itak ljudje samo gledajo ne pa poslušajo.
In ja. Najpomebnejši dosežek slovenske muske. TURBO MUSKA! Ko so kmetavzeri ugotovil, da se je folk naveliču harmonike, so šli do DJ-ja in mu rekli, da neke v tem smislu zmixa. In evo nam Turbo angelčkov. Me zanima, če bi bla muska res tko zanimiva, če bi jo pele dve slonice?

Dajmo ljudje, začnimo neko normalno musko delat. Moremo res vsi pisat musko, ko smo pijani ko majka? (Zahvale grejo Prešernu?)


No naj zaklučim z eno staro domačo in tako božično pesmico.
100jko piss out!
Vesele praznike!
thumbnail
About The Author

Ut dignissim aliquet nibh tristique hendrerit. Donec ullamcorper nulla quis metus vulputate id placerat augue eleifend. Aenean venenatis consectetur orci, sit amet ultricies magna sagittis vel. Nulla non diam nisi, ut ultrices massa. Pellentesque sed nisl metus. Praesent a mi vel ante molestie venenatis.

10 komentarjev