28. november 2007

(52. deu) O svem in vsem: Ljubim te. Je besedna zveza zgubila moč?



Že nekaj časa se sprašujem ali sm samo jaz tak ali je še kaj drugih, ki dejansko razumejo pomen besed LJUBIM TE.
Že nekaj časa opažam, da je nekaterim ta besedna zveza pomeni isto kod bi mami rekel BOK! Osebno teh besed ne uporabljam, če jih res ne mislim resno.
Zdaj v času SMS-ov in MSN-jev so pisane besede izgubile na moči. Osebno vem, da bi ženski 3x hitreje upal napisati ljubim te, kot pa da bi ji to rekel v obraz. Medtem, ko pa na drugi strani berem smse nekaterih, ki jim je "ljubim te" padel že po enem tednu kar se poznata. Tudi to da sm srečal par, ki nista skupaj niti mesec pa že slišiš poslavljanje: "Ljubim te mala!"

Ne vem no. Pri meni se nekako v svetu pisanja stopnjuje tako: Love u, rtm, rad te mam, ljubim te...

Sam sploh ne vem kako bi odreagiral, če bi mi ženska drugi dan v fris rekla "ljubim te". Verjetno bi ji rekel "ne me ne".

Ko rečeš nekomu Ljubim te, bi to moralo pomenit, da to osebo spoštuješ do dna srca, da ji zaupaš vse in da bi za njo naredil vse. Zaljubiš se lahko v sekundi, da pa iz zaljubljenosti nastane ljubezen je pa potreben čas. Tko da.
Folk zamislte se malo...


100jko piss out!

27 komentarjev:

Jumb0 pravi ...

joj ka ta dona naredla s tebe 100jko :) za mene si še vedno COPATEK :)

Vid. pravi ...

končno se je nekdo dotaknu te teme :) in ja razumem tole... jst ljubim te pojmujem, kot tisto besedno zvezo, ki je ne moreš uporabit vedno... hjo težko razložt, dvomim da lahk velik oseb res "ljubiš" ker je to neki najglobljega... je pa res, da je v slovenščini tale besedna zveza tko mal hecna... nima mi tko lepga zvena, kot je pomen na primer. pregloboka in pretežka je bi lahk reku :) zato se mi zdi ta "rad te mam" veliko bolj sprejemljiv...

Tjaš** pravi ...

en...normaln post od stojkota;)...lpo lpo...pa resnično...užiwej:P

bloodi pravi ...

1. večjega copta od tebe jumbo svet ne bo vido dokler stoji
2. končno enkrat pametna tema
3. kurba kukrat se men zmeša ko berem personal msgje: "ljubim te muci vsse si srček moj vse si brez tebe na bi mogla živet" -> hodita pa 1 tedn 2x sta se vidla od tega se enkrat nista hotla pozdravt:D
pa de ne me jebat no:D

p.s. stojko sam si pameten glede na to kulko bab si meu:D respect(H)

Donch pravi ...

evoga..tut jst se strinjam z vsem povedanim. Na msnju največkrat porablena beseda ko se poslavlaš od nekoga je rtm. Osebno to napišem samo tistim, ki mi res kei pomenijo...se pa tut vse večkrat zgodi, da se s človekom prvič pogovarjaš in mogoče poleg imena zveš še iz kot je..in že te ma rad/a...hahaha ja ful dobro no (H). Pač postalo vse isti kurac ko vsakodnevna jajca na msnju: Hei.Kak si?...potem pa nimaš več nič za povedat pa: mudi se mi.ajde bok xD...bv (H)

Unknown pravi ...

hvala. Tjaš. Ta tvoj komentar vzamem ko kompliment. A ne?

Simon. Sm jst kriv kr sm tok iskušen? =P (šala)

Jumb0. Jst copata? Hehee. Ka si pol ti? Nogavica?

Davor pravi ...

jes bom glede tega reku tak. To se samo dogaja pri tistih, ki so prvič pršli v vezo z žensko oz moškim in še ne vejo kaj je ljubezen. Ko enkrat ugotoviš da je ženska bla samo fejk, da ta ljubezen ni bla prava ti sise pa do ušes zaljubu pol izveš kaj šele pomeni nekom rečt LJUBIM TE. DOkler pa nisi probal in se opeku ne veš neč. Rtm pa ne pomeni niti malo do tega koliko pomeni LJUBIM TE.
Sej bojo mladi še ugotovil kak to gre isto kot so trenutno vsi emo stile. Bo jim že iz riti v glavo padlo navzgor
BTW...love sux

bloodi pravi ...

hehe vsak ko je v ljubezni razočaran reče da love sux, js sm že vlkrat biu pa še zihr vlkrat bom pa rečem da je love supr dok traja:D pol ko je pa samo še fuk je pa še tuk bolš :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Goldy pravi ...

bravo stojko, super tema in lih prou si povedu! ;) bravoooooooo :D se strinjam s tabo ;)

Eua.a pravi ...

čist prou si povedu...sam jebi ga ko eni tega pač nezastopjo...men gre tt zlo nažiuce ko vidim na msn.ju ko majo eni napisan ljubim te...1. zato ker to v večini primerou ni res 2. zdi se mi da je bol resno misliš če poveš to osebi na štir oči..ne pa da napišeš navlko na msn....no sei po eni strani je to oky, če hočeš da še drugi vejo...

jst pa rtm rekdo kdai napišem...če pa napišem pa napišem ker to res mislim...drugih fraz (love u, ljubim te)pa zaenkrat še ne uporablam...

P.s.kdo je zei copata?:D

bloodi pravi ...

deca pod do 15 let se o takih temah sploh ment ne morte...

Inča pravi ...

go 100jko, res huda tema...ljubim te-to se špara za nekoga k je to vredn...takih je pa MAL-čedalje majn!!! rtm je pa isto kot bok že dans-torej nč kej velik ne pomen več..se pa strinjam da mulci pr 15-16 res ne veja pomena...no razn nekateri k so pač že dolg vezi, pa še to ni čist. rečmo LJUBIM TE, ko to res mislimo in vemo kaj pomeni!!!

Ištvan Ferkeš pravi ...

jest vas pa mam vse rad, to kej pomeni??? :)

Ištvan Ferkeš pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
bloodi pravi ...

Za mene je ljubezen npr tudi to:

I wish I could touch you again
I wish I could still call you friend
I'd give anything
(pink-who knew)

ni več enako ne….ne čutim topline…ne čutim tvojega ostrega pogleda…ta je namenjen drugam…mimo mene..mimo srca…mimo naju…no, saj nikoli nisva obstajala v realnosti…le v mojih in tvojih sanjah?…kriva sem, DA…priznam! In to je boleče…pa ne tako zelo, kot to, da te izgubljam…izgubljam tisto sonce, ki mi je dajalo pogum in me vedno spravljalo v smeh. Bila sem odkrita..mogoče preveč…povedala sem, kar čutim…a hkrati ne vem, kaj želim…ne vidim se v prihodnosti…ne silim v preteklost….a v sedanjosti?..ne, tu je brezupno…ne vem kam grem, ne vem kaj hočem in kaj ne…vem, da sem tu…z vsemi mojimi čustvi in solzami v očeh…hočem te tu, a ti me odrivaš…umikaš se bolečini…prav imaš! A boleče je to zame…ker sem te za vedno hotela ob sebi…vsi ti dnevi, ki sva jih preživela skupaj…vsi ti poljubi…in svetlikajoča se voda pod zvezdami in polno luno…neprecenljivo….ampak, da to zanemarim in živim dalje brez kančka zavedanja pretekle romantičnosti!?..ne, prijatelj, nočem te izgubiti..pa reci karkoli…reci, da se ni nič spremenilo…pa se je…nisi več to ti..tisto sonce…in jaz?..še vedno sem ista…čakam…na nekoč…ko bo sonce zopet vzšlo…večni optimist…

napisala mi je dona.

Jumb0 pravi ...

včas sem biu copata :P cajti se spreminjajo :P

Davor pravi ...

zdej si pa propalica...zdej si policaj:D:D joke

Unknown pravi ...

ma ja! Kurčevi policaji!!!

Včasih je biu?! haha. Zdj pa ko... eh... tiho sm!

Šeki je najbolj prav napisu. Jst vas mam vse rad. Ščurki moji. =D

Jumb0 pravi ...

kr delita se norce z mene... jumb0 pamti (6)

bloodi pravi ...

glupi pamte, pametni pišu?! :)

Ištvan Ferkeš pravi ...

ne ščurki ... žohari & pršice pa res :))))

mare pravi ...

srečko jes stojim za tabo :DDDD

123456 pravi ...

Ok... do neke mere se strinjam. Al pa v večini. Sam je res da je po moje odvisno od osebe kko kej na kter način izraža. Mogoč pa na en čis še bol posebn način da pove da ljubi nekoga. In verjetno tega izraza (torej 'ljubim te') sploh ne uporabla, misli pa isto. Sam ja... to so verjetno ekstremi.
Js še nism nobenga srečala (ok, enga... sam za tega vem da tud sam ve da sam jebe u glavo... which is not fair, tbh) k bi v vsakdanjem pogovoru al pa nvemkak 'zlorablju' ta izraz. Al pa 'rtm'. Mogoč zato, ker se blesavih čudakou/čudakinj izogibam. =)
Js si tko al tko predstavlam da tak nezrele ljudi prepoznaš že po obnašanju k so skos naspidirani in se skos afnajo, pa tud če se strgaš ko poskušaš skup spraut dva stavka normalnga pogovora. Takih se je treba izogibat, pa ne dajat pozornosti na njih. Sej oni najebejo k pretiravajo v vsem.

Donch pravi ...

ooo kaj ta dona dela s črkam ei...ufff...xD čutiti je mogoče kr ljubezen? hehehehehe...to je to Jaaaa =)

Unknown pravi ...

simon ta je bla dobra. Pametni pišeju glupi pamtiju! =D hehe!

Kokič copatek!

Rose Marie pravi ...

Ta beseda je res močna ja :) lepo jo je slišat,še lepš jo je pa izgovorit. sam nausezadnje nima glih zlo vlkega pomena, lahko ti kdo reče ljubim te, če ti tega osebno ne čutiš je isto ko da bi to preslišu.

I am just me. pravi ...

uff..vsi ste tuk napisal..da nimam nč več zareč kot da se strinjam z vsemi in vsem. :)