3. januar 2009

(79. deu) O svem in vsem: Zakaj verujemo?

Pred kakšnim tednom smo v moji familiji prišli, do globokoumne debate o božanstvih. No vse skupaj se je začelo ker smo se začeli pogovarjati o Tatarcu. Tatarc privedu do barbarov, ki so tisto meso držli pod sedlom, da so ga tolko stisnli, da je blo užitno. Barbari privedli do Hunov, ki so zjebali Rimljane. Rimljani so nas pa privedli do križanega Jezusa in potem KONČNO, do tiste prave teme. O razlogih verovanja.



No v moji družini smo predvsem ateisti. To pa zato ker nihšče od nas ne verjame v določeno vero. Toda vsak verjame v nekaj? Mogoče ne verjamemo, da je Jezus tam zgoraj in da nas bo Alah vse skupu zjebal. No vsak verjame v nekaj svojega... Moja mati je rekla da verjame v neko "silo". Hja. Jst sm nekako mnenja, da si vsak človek naredi svojo vero glede na to kar ga v življenju teži. Pomoje je vera le odgovor na vprašanja na katera ne znamo odgovora. Tako sem začel pr matki. Zakaj verjameš v "silo". Hja Marko, ne verjamem v jezusa in vse te stvari. Samo nekaj mora biti v tem širnem vesolju, neka sila, ki se sicer z nami ne ukvarja ampak ne vem skrbi za vesolje. Hja draga mati. No če malo razmislimo kaj je povedala, jst verjamem v silo, KI zame obrazloži vse kar ne vem o vesolju. :D Bravo.
Jst osebno verjamem v statistiko. Ja vem hecno se sliši, ampak ko pomislim v kaj verujem verujem v statistiko. Verjamem, da ima vsak možnost uspeti, vsak nekaj narediti in vsak ima možnost, da se zgodi nekaj najhujšega. In meni osebno pomaga, da ko pomislim kaka je šansa, da se rastrelim z letalom se mi vedno nardi nasmešek na obraz - ker je mala. Drugače pa. Če verjameš v statistiko, se boš vedno nasmeju pa karkoli se ti zgodi. Se boš pelu po cesti, ko boš pred sabo vidu ogromno kolono, medtem se bo enem vnel avto in ob tem eksplodiral. En avto bo odneslo v bencinsko, ki bo prav tako eksplodirala zrušila en most, ki bo padel na restovracijo iz katere bo priletel ogormen nož in te zadel direkt v čelo. In med tem ko se ti bo cedila kri po obrazu si boš vedno lahko reku. Matr mam srečo, kake so šanse ble da se kaj takega zgodi? Matr me kema!
Verjamete vi v kaj čudnega? Kakšno Silo?


100jko piss out

4 komentarji:

Ištvan Ferkeš pravi ...

vredi napisano sine 100jko

Jacob pravi ...

ah 100jko... tale je pa tko za lase prvlečena... :-) veruješ, ker ne razumeš? groza... jst ne verujem, da bi si razlagal stvari, ki jih naj ne bi razumel... tud nimam svojega boga... verjamem v zakon privlačnosti in v to, da vsak sam ustvarja vesolje v katerm živi... in če si močno želiš tisti nož v svoji glavi... ga tudi dobiš :D

Davor pravi ...

dej callistu satu zarin si nož v herbet
Drgač pa jes verjamem v boga ampak samo tisti dan, ko ga vidim

Jacob pravi ...

MDavor... u don't get it... pitty.