31. oktober 2008

(74.deu) O svem in vsem: Dan reformacije ali Noč čarovnic?



Kako lepo, da je danes 31. prvega praznik. Lahko smo doma, početi ne rabimo nič, preprosto uživamo. Zakaj pa je praznik? Hja moja sestra (7) bi rekla: "Ker je NOČ ČAROVNIC!" Hja seveda draga sestra, ne motiš se. Samo kater praznik je pa tukaj v Sloveniji?
Ker je seveda premlada, da bi vedela, ji doma povemo, da je danes dan reformacije. Z tumastim pogledom nas pogleda in si seveda misli, da smo čisto nori. Hja sej ji ne zamerim. Saj če pogleda čez okno vidi grozne obraze buč v katerih se skrivajo svečke. Staviti se bi upal, da je zunaj 2x več buč kot pa zastav, ki naj bi se izobesile za praznike. Sicer pa niti ne vem ka se sam glasim tukaj. Me mama danes vpraša, če vem zakaj je ta praznik.
In seveda moj pametni odgovor: "Pa to je bilo tist, ko je Trubar tist abecednik pa uno spacal skupi. Pa ko je Luter nabil neke točke na vrata neke cerkve al ka že. Ker je hotu povedat, da papež res ni najbolj pameten na svetu."

Mah v tem času več ljudi ve, da je danes noč čarovnic namesto dan reformacije. Seveda, sj bomo kmalu pekli purana za dan zahvalnosi/hvaležnosti in napadali države zaradi terorizma. Pa ja! Bodimo k Amerika!! (Hitr izvolt dost tumastega predsednika, da si bo kej takega omislu - Bush ala Slovenski)


100jko piss out

4 komentarji:

bloodi pravi ...

hehe, dobro si to reko ja...samo najbol hecno mi je pa tisto na začetki "Lahko smo doma, početi ne rabimo nič" ka drugač pa ti taku garaš na šihti ne 12 ur na dan :D pizda ti je matrna:*

bloodi pravi ...

Aja pa Luther je na vrata Wittenberške ceste nabov TEZE ne točke jebote:D(lahk pametujem, ka to sm se pa enkrat v šoli taku dobro naučo da še zdej vse vem;)
lp

Unknown pravi ...

Hehe sej ne vem več točno. Tud jst sm se to na muč uču v OŠ pa v 2. letniku...

bloodi pravi ...

haha, ki so te cajti...po letih fejst nazaj po letnih pa ne :DDDDD